Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT NA FACEBOOKU

Blokirana satirična stranica 'Dnevna doza Ljubav je na selu': 'Odjednom im smetamo'

Foto: RTL
1/6
26.05.2021.
u 13:59

– Dogodilo se da smo gotovo na svaku objavu dobivali prijavu za kršenje autorskih prava, iako dosad s tim nije bilo problema. Tjedan dana nismo ni mogli slati poruke, no objavljivanje je i dalje "nemoguća misija". Naše slike predstavljaju problem, a njihovo ismijavanje vlastitih kandidata im je O. K. – kazao nam je administrator stranice "Dnevna doza Ljubav je na selu".

Satirična stranica "Dnevna doza Ljubav je na selu", koju na Facebooku prati više od 46 tisuća ljudi, posljednjih deset dana blokirana je na ovoj društvenoj mreži te administratori više ne mogu postavljati novi sadržaj. Nastavak je to "rata" koji se prijašnjih mjeseci vodio između RTL-a i ove stranice koja je objavljivala satirične sadržaje o popularnom showu. 

– Dogodilo se da smo gotovo na svaku objavu dobivali prijavu za kršenje autorskih prava, iako dosad s tim nije bilo problema. Tjedan dana nismo ni mogli slati poruke, no objavljivanje je i dalje "nemoguća misija". Naše slike predstavljaju problem, a njihovo ismijavanje vlastitih kandidata im je O. K., kazao nam je administrator stranice "Dnevna doza Ljubav je na selu". 

Podsjetimo, stranica postoji već nekoliko godina, no čini se da su tek ove godine stali RTL-u "na žulj". 

1/12

– Znamo da ne zamjeraju objave u meme formatu, znači slika s natpisom, nego samo ako objavimo video (iako je taj video trajao 2 do 3 sekunde). U kontaktu smo s jednom njihovom djelatnicom koja nas obavijesti ako objavimo nešto što ne smijemo, pa se u dogovoru to makne. Zadnjih nekoliko dana bez ikakvih upozorenja prijavili su nam nekoliko videa zbog kršenja autorskog prava, a najsmješnije od svega jest što su ti prijavljeni videi još iz sezone kad su Jovica i Nikolina bili u "Ljubav je na selu" (znači stari više od dvije, tri godine). Aktualna stranica postoji već dvije godine, a imali smo jednu od 65  tisuća lajkova koju smo morali ugasiti zbog previše prijava od RTL-a, kandidata ili koga god – rekao nam je administrator.

– Nije mi cilj nikakva zarada ili promocija nego jednostavno zabava i nasmijavanje ljudi. Realno, čitajući komentare i poruke ljudi u inboxu, puno njih je blokirano od RTL-a, odnosno službene stranice "Ljubav je na selu". Razlozi blokiranja su komentari koji se ne slažu s njihovim mišljenjem. Ako netko komentira što se zapravo događa u stvarnosti s nekim kandidatom, oni to jednostavno skinu s komentara kako se ne bi pokrenula neka priča. Mi razumijemo autorska prava, razumijemo i uvijek smo se dogovorili s nekim iz RTL-a, čak i s kandidatima koji nisu željeli biti objavljivani, a pristojno su zamolili da ih ne objavljujemo – rekao je administrator i dodao kako ne shvaća zašto RTL-u smetaju njihove objave s obzirom na to da ih tako reklamiraju i podižu gledanost emisije. 

"Administrator RTL-ove službene Facebook stranice 'Ljubav je na selu' prijavio je sve objave stranice "Dnevna doza Ljubavi na selu" u kojima je utvrđeno kršenje autorskih prava, odnosno neovlašteno korištenje RTL-ova foto i videomaterijala", stoji u odgovoru koji su nam poslali s RTL-a.

VIDEO: Što su Talijani zapravo osvojili nakon pobjede na Eurosongu? 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije