Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U TEKSASU

Billie Eilish htjela otkazati nastup zbog neslaganja sa zakonom o pobačaju: 'Vi ste žrtve i zaslužujete sve na svijetu'

Foto: Instagram/Youtube
1/8
07.10.2021.
u 06:30

- Muka mi je od starih muškaraca. Začepite o našim tijelima - poručila je mlada svjetski poznata pjevačica s pozornice, a iza nje se nalazio natpis 'Bans Off Our Bodies', moto nacionalne kampanje koja se zalaže za siguran pristup reproduktivnoj zdravstvenoj zaštiti.

Mlada pjevačica Billie Eilish (19) izrazito ističe svoje stavove. Ona i svojim postupcima svoje stavove i mišljenja dodatno naglašava. Ovog puta radilo se o njezinom stavu u pobačaju koji je istaknula u Teksasu gdje je nastupala na festivalu Austin City Limits. Tijekom svog nastupa osvrnula se na njihov zakon o pobačaju. U Teksasu se zakonom zabranjuje pobačaj nakon što se fetusu otkrije srčana aktivnost, što obično bude oko šestog tjedna trudnoće. U većinu slučajeva žene tada ni ne znaju da su trudne, a ne postoje niti iznimke koje bi zakonom bile dozvoljene. "Muka mi je od starih muškaraca. Začepite o našim tijelima", poručila je mlada svjetski poznata pjevačica.

Objasnila je da je razmišljala i o otkazivanju nastupa zbog neslaganja s tim zakonom, ali na kraju se ipak predomislila zbog svojih fanova. "Zbog ovog zakona nisam htjela nastupiti jer sam htjela kazniti ovo mjesto što su dopustili da se ovo događa. Ali onda sam se sjetila da ste vi žrtve i da zaslužujete sve na svijetu. Moramo im reći da začepe", poručila je Billie, a svoj nastup na pozornici te isticanje stava popratila je i podignutim srednjim prstom. "Moje tijelo, moj izbor", povikala je. Na pozornici iza nje bio je i natpis 'Bans Off Our Bodies', moto nacionalne kampanje koja se zalaže za siguran pristup reproduktivnoj zdravstvenoj zaštiti. Fotografiju s nastupa podijelial je i na svojem Instagram profilu, a u opis je stavila emotikon s podignutim srednjim prstom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli BILLIE EILISH (@billieeilish)

Inače, mlada pjevačica ističe se time što se javno zalaže za svoje stavove. Na početku svoje karijere iz tog je razloga uvijek nosila široku odjeću, jer nije željela biti u uskome kako ne bi naglasak bio na njezinom tijelu.

VIDEO Petar Grašo nakon prekida s Danijelom ljubi 15 godina mlađu Hanu Huljić

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije