Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počivali u miru

Bili smo na snimanju naše serije za koju je prava otkupio Hollywood

Počivali u miru
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/12
08.11.2014.
u 18:00

Radnja novih deset nastavaka, serije koju je otkupio i američki Lionsgate većinom se odvija u Istri, a novinarka Car razotkriva smrti uzrokovane ekološkim trovanjem

U istarskom Hollywoodu, kako odmilja zovu Draguć, jer je do sada ugostio brojne filmske ekipe, do dugo u noć u ponedjeljak se čula graja i pjesma koja je nakratko oživila ovo živopisno mjesto smješteno na brdu između Pazina i Buzeta.

Karakterne promjene

Glavni krivci za ovu kasnonoćnu užurbanost u Draguću bili su glumci i ekipa serije "Počivali u miru" kojima su starinske vizure istarskog gradića poslužile kao izvrsna kulisa za snimanje druge sezone. U ponedjeljak, kada smo zavirili na set, snimala se najzahtjevnija scena, bilo je prohladno i snimanje je potrajalo, ali nitko od glumaca nije prigovarao.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Štoviše, čak su i zapjevali, i to dok se snimala scena u kojoj Alen Vitasović i Livio Morožin pjevaju "Ja ne morem bez nje". Zatvorsko groblje i tajne zakopane na njemu bio je noseći motiv prve sezone.

Glavna junakinja serije, novinarka Lucija Car koju glumi Judita Franković neumorno je istraživala i otkrivala pravu istinu zakopanu pod zatvorskom zemljom. Nova epizode odmakla su od groblja, otkriva nam kreator, producent i autor serije Dario Vince.

Vezala sam se za lik i jedva čekam vidjeti tko će Luciju igrati u američkoj verziji

Judita Franković

– Ovaj put radnja se vrti oko istrage smrti uzrokovane ekološkim trovanjem, a kada istraga zagrebe ispod površine, otkriva se umiješanost kriminala, politike, policije...

Radnja deset novih nastavaka većinom će se odvijati u Istri – kaže nam Vince pazeći da ne otkrije čitav zaplet.

Neuobičajeno za domaću produkciju, već u prvoj sezoni "Počivali u miru" donijeli su niz jakih ženskih uloga, a ovaj trend odlučili su zadržati. Uz Juditu i Jelenu Miholjević, koja igra Lucijinu urednicu, u važnim ženskim rolama vidjet ćemo i Anju Šovagović, Ninu Violić, Dariju Lorenci Flatz, Brunu Bebić, Helenu Minić i druge.

– Nina Violić glumi iskusnu novinarku Ines Polić, a Anja Šovagović tumačit će lik žene koja vodi kult štovanja Histriona. Naravno, i muška je postava jaka i uz već gledateljima poznata imena, kao što su Dragan Despot, Luka Dragić, Boris Svrtan i Zijad Gračić, u novoj sezoni jednu od glavnih uloga igra Goran Navojec, koji glumi šefa kriminalističke policije, i težina njegove uloge može se usporediti s ulogom bivšeg zatvorskog čuvara Martina koju je u prvoj sezoni igrao legendarni Miodrag Krivokapić – kaže Vince.

Uz spomenuta imena u novim zapletima "Počivali u miru" gledat ćemo i slovenske glumce Borisa i Sebastiana Cavazza i Jerneja Šugmana te Bojana Navojca, Gorana Grgića, Hrvoja Kečkeša, Zvonimira Zoričića, Amara Bukvića, Draška Zidara, Milivoja Beadera... Istražujući tajne zatvorskih groblja, Lucija je riskirala život i doživjela brojna privatna razočaranja a u kakvom izdanju ćemo gledati Luciju u novim nastavcima ispričala nam je Judita Franković.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

– Lucija se dosta promijenila nakon događaja u prvoj sezoni, pomirila se s nekim stvarima u životu i posložila određene kockice. Hrabrija je nego prije, emotivno ogoljena, ne skriva se iza paravana na kojem piše da je sve u redu. Od nje možete očekivati puno, puno strasti u novim epizodama – govori nam Judita, sretna što se ponovno susreće s Lucijinim likom.

Užitak joj je, kaže, raditi s ovako dobrom glumačkom postavom, a dobroj atmosferi na snimanju pridonosi i odličan odnos s redateljem Goranom Dukićem.

– Goran je izvrstan, kao i ostatak ekipe, doista je gušt snimati – kaže glumica.

Početkom godine Lionsgate, jedan od pet najvećih filmskih i televizijskih studija na svijetu, iz čije produkcije dolaze popularne serije "Momci s Madisona", "Trava" i "Sestra Jackie", otkupio je prava na format "Počivali u miru". Izniman je to uspjeh kojim se i Hrvatska stavlja na svjetsku televizijsku i produkcijsku kartu, a ova vijest veliki je kompliment i uspjeh autorima serije, produkciji, ali i glumcima.

Hollywoodska Lucija

– Jako je uzbudljivo kad znate da će se serija snimati i u Americi, to je velika vijest i uspjeh – kaže glumica, a mi je pitamo koju hollywoodsku zvijezdu vidi u ulozi lika Lucije Car.

Lucija je emotivno gola, hrabrija i strastvenija

Judita Franković

– Iskreno, nisam još o tome razmišljala, ali uzbudljivo je to iščekivanje da vidiš koja će hollywoodska glumica igrati Luciju jer je ovo lik za koji sam se dosta vezala – kaže Judita.

Pred ekipom serije uzbudljivi su dani snimanja, a kako su obavili svoj posao, gledatelji HRT-a saznat će na proljeće kada kreće emitiranje druge sezone.

>>Hrvatska serija 'Počivali u miru' na jednom od najvećih svjetskih festivala

>>Produkcijska kuća 'Momaka s Madisona' otkupila prava na našu seriju 'Počivali u miru'

Komentara 1

LI
liliZG
12:11 10.11.2014.

prva sezona mi je bila fantanstična, ...sjećam se da sam pomislila, konačno nešto domače što je gledljivo, .... puno sreće na ino tržištu...!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije