Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glumila je fatalnu profesoricu

Bila je seks ikona Jugoslavije, na snimanju je plakala zbog 'vrućih' scena, a pogledajte kako sada izgleda

Foto: Screenshot/youtube
1/4
19.06.2023.
u 11:22

Posljednjih dvadeset i pet godina Andrijana Videnović (58)  gotovo i ne glumi jer se posvetila radu na fakultetu, a svojom je pojavom oduvijek  privlačila pozornost

Andrijana Videnović (58) zasigurno je jedna od najljepših glumica 80-ih godina prošlog stoljeća, a ovu glumačku zvijezdu iz bivše Jugoslavije pamtimo kao zvijezdu kultnog filma "Varljivo leto '68" u kojem je glumila fatalnu profesoricu sociologije Nevenu Moreno.

Posljednjih dvadeset i pet godina gotovo i ne glumi jer se posvetila radu na fakultetu, a svojom pojavom Videnović je oduvijek privlačila pozornost. U posljednje vrijeme gotovo da se i ne pojavljuje u medijima, a jedan od posljednjih intervjua dala je za srpsku televiziju u prosincu 2022. godine i pokazala da i dalje jako drži do sebe. 

Glumica se prvi put pojavila se na filmskom platnu upravo u filmu "Varljivo leto '68" kada je imala 20 godina i odmah ostvarila zapaženu ulogu. Oni koju su gledali film i danas se sjećaju scene u kojoj Andrijana gola skače u rijeku s kolegom Draganom Zarićem, no ona je svojedobno rekla da joj to snimanje nije ostalo u lijepom sjećanju. 

Foto: Screenshot/youtube

- Plakala sam jer se inzistiralo da Zarić i ja moramo goli trčati u rijeku. Naš divni snimatelj rekao mi je: ‘Ti si luda, da izgledam tako divno ne bih se uopće oblačio‘. Bio je to prekrasan film, taj je film preživio toliko vremena. Nije doživio veliki uspjeh kad je izašao, prošao je kao pristojan film - rekla je jednom prilikom glumica.

VEZANI ČLANCI: 

Videnović je ostvarila brojne značajne uloge. Tako smo je gledali u poznatoj seriji “Siva kuća”, filmu “Više od igre”, a u periodu 2007.-2008. Godine 2008. glumila je u seriji "Ljubav i mržnja".

U toj je seriji glumila maćehu i ljubavnicu lika kojeg tumači Ivan Bosiljčić, pa je s njim snimala i golišave scene. Još je zanimljivije da je u istoj seriji glumio i njezin tadašnji suprug Branko Đurić, od kojeg se u tom razdoblju razvela.

- S kolegom i ocem mog sina Brankom Đurićem ne živim više od devet godina. Nismo se rastali u neprijateljstvu, nego smo se rastali i oboje imamo svoje privatne živote i partnere - rekla je tada.

Andrijanu smo posljednji put gledali u filmu “Ne gazi tuđe snove” iz 2012. godine u kojem je utjelovila profesoricu matematike.Trenutno živi na relaciji Beograd – Priština, a vodi miran život sa sinom Lukom i partnerom, književnikom Draganom Jovanovićem Danilovim. Još uvijek predaje na fakultetu, a posao ju neizmjerno veseli. 

- Rad s posvećenim i vrijednim studentima izazov je, podjednako kao i gluma. Kada osjetim da je moja pedagoška metoda doprinijela tome da se student otvori i da se novi glumac rodi, to uzbuđuje i čini me ispunjenom. Jedino teško i s odmakom vremena sve teže, jest to što već 22 godine putujem u Kosovsku Mitrovicu na Fakultet umetnosti i vozim 700 kilometara tamo i nazad Ibarskom magistralom - priznala je jednom prilikom.

VIDEO Nikolina Pišek o svađi s Bornom Kotromanić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije