Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
unuk marlene dietrich

'Bila je okrutna i hladna alkoholičarka koja je patila od bulimije'

marlene dietrich
Foto: DPA/PIXSELL
1/2
17.03.2014.
u 10:33

Unuk Marlene Dietrich otkrio je mnoge intimne detalje o slavnoj glumici uoči aukcije na kojoj će biti ponuđene njezine stvari, među kojima su čuveni smoking, kristalni upaljači te pismo Ernesta Hemingwaya u kojem on fantazira da goli vode ljubav na pozornici

Bila je hollywoodska ikona, biseksualna ljepotica čiji su stil i opojan seksepil izdržali nalet vremena. No, Marlene Dietrich bila je i okrutna žena koja nije učinila ništa da zaštiti svoju kćer od seksualnog napada lezbijske dadilje, tvrdi njezin unuk David Riva.

– Bila je hladna i emocionalno odsutna. Nije bila konvencionalna baka – ispričao je 53-godišnji Riva uoči aukcije na kojoj će biti ponuđene stvari "Plavog anđela".

Slavna Njemica bila je alkoholičarka i patila je od bulimije, a supruga Rudija Siebera varala je i s muškarcima i sa ženama tijekom 52-godišnjeg braka. Među njezinim ljubavnicima našli su se i John Wayne, Kirk Douglas, Frank Sinatra, Yul Brynner, Greta Garbo i Edith Piaf.

– Spavala sa svakim tko bi joj bio privlačan. No, nije je privlačila fizička strana seksa. Za nju je intimnost bila u moći – kaže Riva.

Foto: Reuters/PIXSELL

Davidova majka Maria, sada 89-godišnjakinja, bila je jedino dijete Marlene Dietrich. Napisala je biografiju svoje majke u kojoj je otkrila da ju je legendarna glumica oslovljavala s "dijete" i nikada nije pokazivala svoju materinsku ljubav.

David, koji je bio agent svoje bake, rekao je da je posljednje godine provela živeći jadno u svom pariškom stanu, gdje se opijala i gutala tablete.

– Bila je jedna od onih alkoholičarki za koje se ne može reći da su pijane. Voljela je hranu, no bila je bulimična. To je bilo njeno rješenje – opisuje.

Dietrich svoj stan nije napustila posljednjih 15 godina života, a kada je jedan paparazzo pokušao uslikati kroz prozor, pucala je na njega pištoljem koji je držala ispod kreveta.

Ali, unuk David otkrio je da je njegova baka imala i "tihu herojsku" stranu.

Dietrich je razbjesnila Hitlera postavši američka državljanka te jer je zabavljala američke vojnike na prvoj crti ratišta s hitovima kao što su "Lili Marlene".

Marlene Dietrich umrla je 1992. u 90. godini s velikim dugom jer, kako kaže njen unuk, živjela je na visokoj nozi, a godinama nije zarađivala. Nakon njezine smrti Njemačka je kupila većinu njezinih stvari koje su izložene u Berlinu u muzeju koji je podignut njoj u čast. Sada njezina obitelj prodaje ostatak imovine. Među ponuđenim stvarima našli su se njezin smoking, kristalni upaljači te pismo Ernesta Hemingwaya u kojem on fantazira da goli vode ljubav na pozornici.

>>Hemingway je volio Marlene Dietrich

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije