Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjećate li je se?

Bila je najveća dječja zvijezda 90-ih, a onda se povukla. Obiteljska tragedija obilježila joj je život

Foto: Profimedia
1/8
22.05.2023.
u 07:45

Glavnu ulogu tumači Mara Wilson, koja je zbog ovog postala jedna od najvećih dječjih zvijezda. Mara je početkom 90-ih bila dječja glumačka zvijezda i glumila je i u filmovima "Matilda", Tatica u suknji",  i "Thomas i čarobna željeznica".

Jedan od dječjih filmova koje mnogi i danas obožavaju je zasigurno 'Matilda' priča o djevojčici koja je draga i inteligentna, no živi u teškoj obiteljskoj situaciji i zločesti roditelji je zapostavljaju. Kako se ne bi morali posebno brinuti za nju šalju je u školu kojom upravlja užasna ravnateljica Trunchbull, no djevojčica tamo stekne prijatelje i shvati da ima telekinetičke moći koje nauči kontrolirati. Glavnu ulogu tumači Mara Wilson, koja je zbog ovog postala jedna od najvećih dječjih zvijezda. 
Mara je početkom 90-ih bila dječja glumačka zvijezda i glumila je i u filmovima "Matilda", Tatica u suknji",  i "Thomas i čarobna željeznica".

Foto: Profimedia

Dok je snimala film "Matilda" ostala je bez mame koja je umrla izgubivši bitku s rakom dojke, a Mara je bez obzira na tako tešku i bolnu situaciju za nju odlučila snimiti film do kraja. Nakon "Matilde" odlučila je pauzirati od glume, a o svom životu pisala je u knjizi "Gdje sam sad?". Ispričala je jednom i kako će uvijek biti zahvalna kolegi glumcu Dannyju DeVitu koji je njezinoj majci prije smrti omogućio da vidi kako njezina kći glumi. 

- Uzeo je kopiju filma i odnio joj ga kako bi ga mogla pogledati prije nego što je umrla. Danny je bio divna osoba i bio je kao član moje obitelji - rekla je Mara. Gluma joj više nije prioritet i odlučila je kako ne želi biti zvijezda u Hollywoodu jer nije htjela poput većine glumica jednog dana završiti na operacijskom stolu kod estetskog kirurga i htjela je ostati svoja.

VEZANI ČLANCI:

 

- Ako niste prekrasni, onda ste bezvrijedni - kazala je. 
Mara je nedavno otkrila još neke razloge zbog kojih se odlučila povući iz svijeta hollywoodskog glamura. 

 - Ljudi su mi slali neprimjerena pisma i objavljivali informacije o meni na internetu. Pogriješila sam što sam se 'guglala' s 12 godina i tada sam vidjela stvari koje nisam mogla zaboraviti -  kazala je jednom prilikom Mara, te dodala da je našla svoje fotografije na stranicama za odrasle, a njena glava je na njima bila fotošopirana na tijela drugih djevojčica. 

Rekla je da na setovima nije doživjela neko seksualno zlostavljanje, no da je čula i doživjela stvari koje nisu bile primjerene za djecu. 

- Imala sam i nekoliko sumnjivih i upitnih iskustava - odrasli koji su ispred mene pričali proste viceve ili seksualno uznemiravali druge ljude na setu pred mojim očima - izjavila je. 

VIDEO Meri Cetinić suočila se s još jednim teškim gubitkom: 'Počivaj u miru Božjem'

Komentara 1

RB
Rastu Brojke
12:27 22.05.2023.

Najbolji su mi "Sjećate li se..."? Ne, ne sjećamo se ničeg, ajde nas podučite...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije