Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERA ZA 5 NA SELU

Barbara je napravila pravu morsku gozbu, no nije sve zadovoljila: 'Kozice nisu bile svježe'

Večera za 5 na selu
Foto: RTL
1/7
04.09.2023.
u 18:55

Simpatična Barbara poslužila je pravu mediteransku gozbu, a ona joj je donijela visokih 36 bodova. Najviše bodova Barbari je dao Zoran, a najmanje Sabina, koja imala i najviše primjedbi tijekom večeri

Riblji specijaliteti kuhaju se ovog tjedna na najsunčanijem hrvatskom otoku. 'Večera za 5' stigla je na Hvar, a svoje kulinarske vještine pokazat će turistička vodičkinja Barbara Bachiocco, sommelierka Sabina Čakš, vatrogasac Zoran Bracanović, ugostiteljica Manuela Delise i djelatnik u turizmu Stjepan Bojanić.

Prva je svoje sposobnosti u današnjoj epizodi pokazala Barbara iz grada Hvara. Rođena je u Italiji, odakle joj je tata, a mama joj je iz Hvara.  U Hvar je prvo dolazila tijekom praznika, a kasnije se odlučila i preseliti. 

Simpatična Barbara poslužila je pravu mediteransku gozbu, a ona joj je donijela visokih 36 bodova. Najviše bodova Barbari je dao Zoran, a najmanje Sabina, koja imala i najviše primjedbi tijekom večeri. 

Barbara je večeru napravila od sipe, grdobine, cherry rajčica, celera, crnih maslina, jagoda i jaja. Za početak, domaćica je uzela sipu i recept koja se često jede u njezinoj rodnoj Italiji. Predjelo naziva" Lito ide, mala" dojmilo se protukandidata, posebno stoga što je Barbara, uz sipu, poslužila i carpaccio od lubina te kozice. Da Ni sve u lipoti, domaćica je pokušala ekipi dati do znanja glavnim jelom. Grdobinu je spravila na talijanski način, jednostavan i efektan. Zatim je uslijedio desert- "Šinjorina fina", a potom se Barbara prihvatila aperitiva i dočeka gostiju. Ponudila je ekipi gin tonic od grejpa, a nakon što su nazdravili, Hvarani su otišli na predjelo.

Foto: RTL

"Barbara je bila super na aperitivu, lijepo nas je ugostila", rekla je Manuela. "Gin tonic se služi kad je vruće i kad ne želiš razočarati", dodala je Sabina. 

Predjelo s tri komponente prvo je stiglo pred kandidate. Sipa, lubin i kozice bili su zanimljivi ekipi. "Predjelo je restoranski tip, nije inovativno. Focaccia je bila presuha, kozice nisu bile svježe", rekla je kritična Sabina.

Foto: RTL

"Malo je čudna dekoracija, izduženo, ali lijepo. Svidjelo mi se sve, ali bih izdvojio kozice", dodao je Zoran. "Najbolja mi je bila sipa, to mi je bilo za deset", zaključila je Manuela. 

Iduće je pred kandidate stiglo glavno jelo -  "Ni sve u lipoti". Grdobina s krumpirima jelo je njezinog kraja, a ekipa je pohvalila Barbarinu grdobinu. "Barbi je sve super odradila, estetski je sve to lijepo izgledalo", rekla je Sabina. "Jelo od grdobine je bilo lešo s prilogom i meni se jako svidjelo", zaključio je Stjepan. 

VEZANI ČLANCI: 

"Šinjorina fina" posljednja je stigla pred protukandidate. Lagani desert s voćem i kremom od vanilije ekipi se vizualno svidio. "Desert mora imati dušu. Bio je pretežak", poručila je Sabina. "Lagan desert s jagodama", ocijenio je desert Zoran. Nakon deserta, Barbara je ekipi udijelila i prigodne poklone - svoje crteže i vino. "Lijepa slika", komentirala je Sabina. 

Nakon poklona stigla je i glazba uživo. Svi su bili oduševljeni, a Barbara je time dobila i sjajan završetak svoje večere. Da je ekipa bila zadovoljna, pokazale su i ocjene.

Stjepan je Barbari dao devet bodova: "Što se tiče večere, glavno jelo mi je bilo malo ljuto i zbog toga dajem devetku". Istu ocjenu udijelila je i Manuela: "Malo mi je nedostajalo soli, ali odlično je bilo sve". "Moja ocjena za večerašnju večeru je deset, Barbara je sve pripremila vrhunski, po mome guštu, sve je bilo lijepo aranžirano i začinjeno, vina su bila lijepo uparena pa je to moja ocjena za večeras", poručio je, pak, Zoran.

Najkritičnija je tijekom večeri bila Sabina, koja je Barbari dala osmicu. "Bilo je super, desert mi je bio prejak, a kozice malo nefriške", zaključila je Sabina.

VIDEO: Melkior o tipovima gostiju: 'Uzeo si mi novce jedanput i više me nikad nečeš vidjeti' 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije