Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveći dio svoje karijere posvetio je skladanju za Mišu Kovača, Pro Arte i Nedu Ukraden

B. Novković: “Sve što me otac naučio prenijet ću na svoju djecu”

 Boris Novković
27.01.2010.
u 21:00

Neda Ukraden, Danijela Martinović, Jelena Rozga, Gabi Novak, Petar Grašo, Lana Jurčević, Severina i drugi zajedno s publikom prisjetili su se dragog prijatelja i “šefa”.

– Da nas je gledao, sigurno bi nam svima našao niz sitnih zamjerki. Onako... u svojoj maniri. Ali mislim da bi toga ipak bilo jako malo. Više bi šutio, a to bi značilo da je zadovoljan napravljenim. Takav je bio naš Đorđe – kazao je Boris Novković nakon što je sišao s pozornice Dvorane Vatroslava Lisinskog. Tamo je preksinoć pjevao u čast pokojnom ocu – skladatelju Đorđu Novkoviću.

Zajednički koraci

Sa sjetom u glasu, na koncertu “Malo mi je jedan život s tobom” njegove najveće hitove otpjevali su pjevači nove i stare generacije. Neda Ukraden, Danijela Martinović, Jelena Rozga, Gabi Novak, Petar Grašo, Lana Jurčević, Severina i drugi zajedno s publikom prisjetili su se dragog prijatelja i “šefa”.


– Đorđe je bio analitičar. Nakon svakog bi me nastupa nazvao. Kad sam na Melodijama hrvatskog Jadrana izašla pjevati “Virujen u te”, rekao mi je da sam pobijedila jer sam se u jednom trenutku prekrižila. Nisam imala pojma da sam to učinila, ali se nisam dala zbuniti jer sam znala da je skromni Đorđe zapravo htio reći da je moja pjesma bila najbolja – prepričala je Severina smješkajući se na svaki spomen svojega mentora. Zbog njega se, kaže, trudila sama napisati pjesmu. A uz njega i njegovu pjesmu “Virujen u te” tvrdi, od djevojke se pretvorila u ženu.

– Večeras, dok sam pjevala tu pjesmu, mislila sam na lijepe stvari i nije bilo govora o suzama. Istina, kad sam pogledala njegovu sliku iz mladih dana, po glavi su mi se počela vrtjeti sjećanja s našeg prvog susreta pa sam počela pjevati instinktivno, nesvjesna koji dio teksta pjevam – otkriva Severina.

Ostala su samo sjećanja


S puno ljubavi o svojem prijatelju govorila je i njezina kolegica Neda Ukraden.

– Sreća, svađe, njegovi pozivi, borba za uspjeh, sve je to moje sjećanje na Đorđa. Napisao mi je pjesmu “Zora je svanula” i htio ju je nazvati “Milan labud”. Promijenio je odluku tek nakon što sam prolila suze – otkrila je pjevačica Neda Ukraden, koja je iz ljubavi prema prijatelju na koncert u Lisinski “iskočila” direktno iz auta. Došavši s koncerta u Bugarskoj.

– U Varni sam na V.I.P. večeri otpjevala dvije Novkovićeve pjesme – “Zoru” i “Šumi, šumi javore”. Kad sam počela pjevati, svi su se dignuli. Kao da je u prostoriju ušao predsjednik. To je potvrda njegova rada – kaže glazbenica, koja se sa sjetom u glasu prisjetila voljenog skladatelja.

Ključne riječi

Komentara 1

EU
EUfan
23:11 27.01.2010.

Nemoj samo djeci prenijeti svoj antitalent za pjevanje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije