Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽEŠKI FESTIVAL 2015.

Aurea fest pod sloganom „Sedam dana-sedam noći“

fest
Dusko Mirkovic/PIXSELL
09.07.2015.
u 13:50

Dogradonačelnik Puljašić je istakao da grad stoji iza festivala koji je njegov brand, te daju punu podršku ljudima koji rade festival bez ikakvih utjecaja sa strane

Direktor Aurea festa u Požegi Veljko Valentin Škorvaga zajedno sa svojim suradnicima prodirektorima Zvjezdanom Marjanovićem, Dominikom Škrabalom, te dogradonačelnikom Darkom Puljašićem i direktoricom Turističke zajednice grada Silvijom Podoljak predstavio je novinarima sadržajan program ovogodišnje sedmodnevne festivalske priredbe na trgu sv. Trojstva od 30. kolovoza do 5. rujna. 

Dogradonačelnik Puljašić je istakao da grad stoji iza festivala koji je njegov brand, te daju punu podršku ljudima koji rade festival bez ikakvih utjecaja sa strane. 

- Program je bogat sadržajima za sve uzraste i glazbene ukuse, a održat će se pod sloganom „Sedam dana-sedam noći“- kazao je Veljko Valentin Škorvaga dodajući da će prvoga dana  30. kolovoza biti Festival običaja uz tradicionalnu povorku i Požešku berbu grožđa, a uslijedit će izbor za najgizdavije Šokice i  koncert požeškog TS Zlatna dolina s gostima. 

Sljedećeg dana je Festival uličnih svirača i mađioničara, na kojem će se izvoditi glazbene točke raznih stilova i vrsta sastava kao i točke mađioničara,a 1.rujna Festival jazza uz nastup Big Banda Požega s atraktivnim vokalnim i instrumentalnim solistima. 

Festival koreografiranog folklora je 2. rujna, a nastupit će najbolja kulturno umjetnička društva Slavonije s atraktivnim koreografijama, zatim je 3. rujna 

Festival plesa obogaćen gostovanjem plesnih skupina koje izvode sportski ples, akrobatski rock and roll i breakdance. Iste večeri je koncerta Ivana Zaka, te iza ponoći u diskoteci Platinum Festival DJ-a i MC-a. 

Po tradiciji petak 4. rujna je rezerviran za Festival popularne glazbe sa novim pjesmama, te hitovima sa ranijih festivala kada će po riječima prodirektora te večeri Zvjezdana Marjanovića nastupiti nastupiti Kumovi, Lidija Bačić, Dalmatino, Maja Šuput, Ivan Zak, Mate Bulić, Geronimo i drugi. 

Zadnjeg dana 5. rujna su Zlatne žice Slavonije uz izvođenje novih pjesama i hitova sa ranijih festivala, a nastupit će 15 najpopularnijih solista i sastava

-Slavonske lole, Cecilija, Gazde, Garavuše, Štef Jeršek, Begini,Ćiro,Slavonski dukati, Od srca do srca, Đuka Čaić, Salaš i Ravnica dio su izvođača- kaže prodirektor Dominik Škrabal. 

Sve dane u Pješačkoj zoni će trajati Festival vina i Festival gastronomije gdje će se moći kušati najbolja vina Zlatne doline i kušati stara jela Požege i Požeštine uz razne igre od Ej ti pij liste u kojoj se natječe za diplomu Vinskog pripravnika, Vinskog magistra i Vinskog doktora na vrlo zabavan način kao i natkuhavanje Muzeja u loncu poznatih osoba iz svijeta zabave, kulture i gospodarstva. Kroz taj tjedan svaku noć u dogovorenim lokalima i restoranima svirat će glazba različitih stilova. 

Direktorica TZ grada Silvija Podoljak istakla je da će oni dati logističku potporu festivalu koji će ove godine imati smanjene troškove za 30 posto uz zadržavanje programskih sadržaja što uključuje i poznatu Fišijadu 4. rujna u parku kraj Orljave, te niz drugih pratećih sadržaja vezanih uz povijesne postrojbe, polumaraton i drugo.

>> Ceciliju nazivaju Kraljicom moderne tamburaške glazbe

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije