Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetska putnica

Ashley Colburn: Od svih hrvatskih nogometaša zgodniji su mi 2Cellos

Ashley Colburn
20.06.2012.
u 08:00

Dobitnica Emmyja u Zagrebu predstavlja sedmodijelni putopisni serijal "Wonders of Croatia" o ljepotama Hrvatske. S roditeljima će, najavljuje, u srpnju još jednom proputovati Istrom i našom obalom

Izreka kaže – svakog gosta za tri dana dosta – ali to nikako ne vrijedi za dobitnicu Emmyja Ashley Colburn.

Druga Zlatna penkala

Mlada američka novinarka i producentica koja je lani za svoj putopisni prilog o Hrvatskoj “WOW! Croatia” nagrađena Zlatnom penkalom, a za istu TV priču osvojila je i Emmy, opet je stigla u našu zemlju i to peti put u tri godine! Ashley se u Hrvatsku vratila krajem svibnja kako bi u Otočcu preuzela drugu Zlatnu penkalu za putopisni serijal “Take Off Croatia”, a danas će u Zagrebu predstaviti seriju “Wonders of Croatia”, koja će se uskoro početi prikazivati na HTV-u. Seriju od sedam jednosatnih epizoda koje obrađuju sedam hrvatskih regija snimila je prošle godine na tromjesečnom proputovanju tijekom kojega je zavirila u svaki kutak zemlje kojom je očarana i kamerom zabilježila najzanimljivije.

– Kako je rekla Freya Stark, britanski putopisac, probuditi se potpuno sam u nepoznatom gradu jedan je od najugodnijih osjećaja na svijetu – opisuje Ashley strast prema putovanjima. Posjetila je Austriju, Njemačku, Švicarsku, Tunis, Šri Lanku, Brazil, Sejšele, Peru, Tajland i druge zemlje, a ono zbog čega se vraća Hrvatskoj toplina je i gostoljubivost ljudi.

Navijala je na Euru

– Postala sam ambasadorica Hrvatske u SAD-u – smije se i nastavlja: – Kad god netko spomene vašu zemlju, uključim se u razgovor. U intervjuu koji nam je dala lani u studenom, netom prije nego što se vratila kući nakon snimanja “Wonders of Croatia”, svjetska putnica otkrila je da želi roditelje dovesti u Hrvatsku. Želja će joj se ostvariti ovoga ljeta. – Kupili su avionske karte i stižu u srpnju na dva i pol tjedna! S njima ću još jednom putovati Istrom i obalom – veli Ashley koja nije propustila pratiti utakmice hrvatske reprezentacije na Euru. Priznaje da su joj od naših nogometaša zgodniji 2Cellos koje je slušala u zagrebačkoj Areni.

– Obožavam Stjepana i Luku, voljela bih ih upoznati.

Ključne riječi

Komentara 1

IC
ICCO
14:12 20.06.2012.

Draga Ashley, siguran sam da bi te obojica također voljela!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije