Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA INSTAGRAMU

Anita Dujić o požaru na Čiovu: 'Svaki put kad dođem me boli srce kad vidim što je učinjeno'

Foto: Instagram
1/20
29.07.2023.
u 10:40

Bivša manekenka objavila je fotografije požara i napisala da je uzrok ovakvih tragedija uvijek ljudski faktor.

Bivša manekenka Anita Dujić Broadfoot na Instagramu se oglasila o požaru koji je u četvrtak zahvatio Čiovo. Požar je pod kontrolu stavljen sinoć oko 20 sati, a cijelu noć na požarištu dežuralo je 150 vatrogasca i 40 vozila. Bivša manekenka objavila je fotografije požara i napisala da je uzrok ovakvih tragedija uvijek ljudski faktor.

- Dok šumski požari bjesne diljem južne Europe i donose gubitke ljudima i prirodi, WWF upozorava da će se Mediteran svake godine suočiti s istom katastrofom ako se ne poduzmu mjere za bolje sprječavanje požara. Svake godine Mediteran zahvati više od 50.000 požara koji spale i do 800.000 hektara šuma. Čak 95 posto požara je namjerno ili su ga slučajno zapalili ljudi. Međutim, studija WWF-a o šumskim požarima pokazuje da samo 1 posto počinitelja bude kažnjen - napisala je Anita pored fotografija dima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ANITA (@anita__dujic)

U komentarima su joj se javili brojni pratitelji koji su se s njom složili, a javio joj se i voditelj Frano Ridjan.

- Kada sam ja bio mali i živio kod starog groblja, Čiovo je bio predivan otok koji je nagrđivalo jedino brodogradilište smješteno na ljepšem rtu od Bola. Sad je taj otok devastiran urbicidom neviđenog razmjera, a požar će omogućiti daljnju izgradnju i super zaradu u tri ljetna mjeseca. Kazne su male jer krivac radi za nečiji interes. Loše će to završiti, pogotovo za našu djecu - napisao je, a Anita mu je odgovorila:

Foto: Screenshot/Marko Mihaljević

- Takva su i moja sjećanja. Da mi nisu roditelji tu, ne bih nikad ljetovala na Čiovu. Svaki put kad dođem me boli srce kad vidim što je učinjeno. 

VEZANI ČLANCI

VIDEO Posebno ljeto Fani Stipković: Na rodnoj Korčuli pokazala trudnički trbuščić

 

 

Ključne riječi

Komentara 5

OB
Oblivion
15:10 29.07.2023.

Ova je korisna ko drvena peć

PO
Ponos
13:52 29.07.2023.

Zasadi koje drvce pa ćeš imati što reći a ne samo kukati, učinite nešto za prirodu tako i tako je čovjek uništava a ne priroda.-...,,.

PA
pavlov
11:00 29.07.2023.

Misli 21. Stoljeća od Male Glavate!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije