Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u blizini Vatikana

Angelina Jolie pokazala veliko srce, u bolnici je posjetila djecu izbjeglice iz Ukrajine

Foto: Kolaž/Reuters/Pixsell
1/9
01.04.2022.
u 22:00

Glumica Angelina Jolie (46) poznata je kao velika humanitarka, a sada je podršku i humanitarnu pomoć pružila djeci iz Ukrajine koja su stigla u Italiju.

Glumica Angelina Jolie (46) poznata je kao velika humanitarka, a sada je podršku i humanitarnu pomoć pružila djeci iz Ukrajine koja su stigla u Italiju.

Jolie je posjetila dječju bolnicu Bambino Gesa koja se nalazi u blizini Vatikana. Susrela se s djecom iz ratom zahvaćene Ukrajine koji su bili primorani napustiti svoje domove nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin izvršio invaziju na njihovu zemlju, a brojni su u veoma teškom zdravstvenom stanju. Također je posjetila doktore i sestre koji se brinu o djeci i zahvalila im je na doprinosu.

Angelina je 2012. godine dobila nagradu Jean Hersholt za svoj doprinos humanitarnom radu. Inače, glumica je specijalni izaslanik UN-ove agencije za izbjeglice UNHCR. Kako prenosi Unicef, od početka rata Ukrajinu je napustilo preko 2 milijuna djece, a glumica je već nekoliko puta na društvenim mrežama upozorila na krizu u toj zemlji. U objavi na Instagramu tada je usporedila stanje ukrajinskih izbjeglica koje su bježale na sigurno s borbom drugih izbjegličkih skupina diljem svijeta.

Actress Angelina Jolie visits a young patient from Ukraine at the Bambino Gesu Pediatric Hospital in Rome, Italy, March 30, 2022. Picture taken March 30, 2022. Ospedale Pediatrico Bambino Gesu/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES. MANDATORY CREDIT Photo: Ospedale Pediatrico Bambino Gesu/REUTERS
Foto: Ospedale Pediatrico Bambino Gesu

-Milijun izbjeglica je sada pobjeglo iz Ukrajine. Prije nego što je jedna ukrajinska izbjeglica prešla granicu, već je bilo više od 82 milijuna ljudi protjerano iz svojih domova u cijelome svijetu - što je najveći broj do sada. To iseljavanje uključuje preko 6 milijuna Sirijaca, najveće svjetske populacije izbjeglica, koji su raseljeni već više od desetljeća- napisala je Jolie koja je ranije objavila kako će učiniti sve kako bi zaštitila ljudska prava raseljenih osoba.

-Kao i mnogi od vas, molim se za ljude u Ukrajini. Moj fokus, kao i fokus mojih kolega je učiniti sve moguće kako bi se osigurala zaštita i osnovna ljudska prava raseljenih osoba i izbjeglica u regiji- kazala je glumica.

VIDEO Akademija je htjela izbaciti Willa Smitha s Oscara nakon što je ošamario Rocka: 'Mogli smo to i drugačije riješiti'

 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
22:48 01.04.2022.

I nakon posjeta otišla u najskuplji restoran i dobro se najela.

DU
Deleted user
22:56 01.04.2022.

Veliko srce i jeste ozbiljna dijagnoza za bolnicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije