Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Retro ljeto Anamarije Asanović

Iz mora sam izlazila tek kad bi mi usnice postale modre

anamarija asanović
Foto: Privatni album
1/4
17.08.2015.
u 08:26


Kao i kad je bila mala, i danas voli sve igre u koje je uključena voda

Bez ikakve sumnje, dizajnerici Anamariji Asanović najdraže godišnje doba je ljeto. Osim što je rođena u kolovozu, uz ljeto je vežu i brojne drage uspomene, a neke od njih podijelila je i s nama.

Brzo je proplivala

Većina ljetnih uspomena iz djetinjstva vezana je uz njezin rodni Split.

– Živim na Mejama i more mi je zapravo ispod kuće tako da se ni kao mala, a ni sada nigdje drugdje u Splitu nisam kupala osim u blizini kuće – priča Anamarija i dodaje kako su je kao malu morali na silu izvlačiti iz mora.

– Nisam se dala iz mora sve dok mi usnice ne bi postale ljubičaste. Tek kad bi mi se koža smežurala, bila sam spremna izaći iz mora – kaže. S koliko je točno godina naučila plivati, ne sjeća se, ali zna da je to bilo prije polaska u osnovnu školu.

– Roditelji su me upisali u Jadran, u školu plivanja, i ondje sam brzo savladala tehniku plivanja – pohvalila se dizajnerica.

Svake godine dio ljeta s roditeljima i bratom provodila je u Bolu na Braču, gdje je, kaže, sve bilo malo opuštenije nego u Splitu.

– Tamo nije bilo prometa i takve gužve pa je mama mene i brata bez problema mogla pustiti da sami romobilima odemo do plaže – prisjeća se.

Mlađeg brata Antonija često je morala voditi sa sobom na plažu, što joj nije uvijek bilo drago.

– Mama je uvijek inzistirala da on ide sa mnom, što mi, dok sam bila u pubertetu, nije bilo uopće drago. Ali sad sam sretna što je inzistirala na tome jer smo nas dvoje doista jako povezani – kaže Anamarija.

I kada nisu bili na kupanju, dizajnerici i njezinu društvu glavna zanimacija bile su igre i nestašluci koji su imali veze s vodom.

– Najveći gušt nam je bio kod susjeda u dvorištu uključiti prskalicu za vodu i trčati po njegovu vrtu dok nas prska voda. Dok su u ostale igre bili uključeni vodeni pištolji, baloni... – priča Anamarija.

Manje izlazaka i kupanja

Na pitanje koliko se danas njezina ljeta razlikuju od onih kada je bila mala, kaže:

– Pa, ustvari, malo se razlikuju – kroz smijeh kaže i dodaje: – Ne puštamo više vodu u susjedovu vrtu, ali uglavnom je sve ostalo isto – kaže. Ove godine nije imala puno vremena za kupanje i izlaske jer vodi hostel koji je sama i uredila.

– Da vodim hostel, ponudio mi je mamin prijatelj i moram priznati da se dobro snalazim, ali kako je ovo posao koji radite 24 sata i morate biti dostupni gostu, nisam puno izlazila niti se kupala ovo ljeto. Nije mi žao, nadoknadit ću to u rujnu – zaključila je Anamarija.

>> Atraktivne Hrvatice isprobale novu aplikaciju za vrhunske provode

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije