Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iskren glazbenik

Alen Islamović otvoreno o Mladenu Vojičiću Tifi i sukobu u Bijelom dugmetu: 'Odnosi su nam nikakvi'

Alen Islamović, Željko Bebek i Mladen Vojičić Tifa
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/6
24.08.2022.
u 07:00

- Mogu reći iskreno, moji i Tifini odnosi su nikakvi. A i ne trebaju da budu, što bi morali biti nekakvi. Bolje da su nikakvi. Dođemo na posao, odradimo svoje i svako svojim putem. To je pravi profesionalizam. A ko to ne može da shvati... Misliš da se Keith Richards i Mick Jagger vole? Ne vole se nikako, ali, eno, na bini su stalno. I grle se čak. Ali se ne tuku - rekao je glazbenik

Glazbenik Alen Islamović (65) krajem kolovoza nastupit će u sarajevskom Hastahana parku u okviru manifestacije „Dani dijaspore EXPO bh. gradova“. Bit će to njegov prvi koncert u glavnom gradu Bosne i Hercegovine nakon punih 17 godina, a za Avaz je dao veliki intervju u kojem je govorio o svojoj karijeri, ali i o Bijelom dugmetu.

 - I danas kad kažeš Bijelo dugme zna se što će se dešavati. I ovo što danas radimo Goran, Tifa i ja isto se zove Bijelo dugme s Goranovim orkestrom. Ali bez obzira na te pjesme koje je Goran napisao, to je stvarno veliko blago Sarajeva. Jer je to sve nastalo u Sarajevo. Možda su poneke nastale u drugim regijama. Znam da su „Lipe cvatu“ nastale u Sjevernoj Makedoniji gdje je Goran bio u nekim albanskim kafanama i čuo je kako ljudi interesantno sviraju, pa mu je došla ideja da napravi "Lipe cvatu“. Tako da je to bogatstvo što Bijelo dugme ima, lepeza pjesama da ti pamet stane. Jer bilo koju pjesmu da krenemo izvoditi, svi pjevaju s nama. Ali pjevaju i ove nove generacije. To je fascinantno - rekao je Alen i osvrnuo se na svoj odnos s Tifom.

- To je izmišljena priča koju neko potakne. Prvo nisam tip koji negativno zrači, ne dolazim ljut na posao. Znaš, imaš one portire koji trebaju rano na posao. On psuje po kući sve što ima, jer zna da mora ustati u 3 i doći na posao u 5, zna što ga čeka. Stražarenje na toj porti do ponoći. Ja se tako prema poslu ne odnosim. Dolazim na koncerte spreman, odmoran, želim da zabavim ljude, da se i ja dobro zabavljam, a ne da pravim probleme. Mogu reći iskreno, moji i Tifini odnosi su nikakvi. A i ne trebaju da budu, što bi morali biti nekakvi. Bolje da su nikakvi. Dođemo na posao, odradimo svoje i svako svojim putem. To je pravi profesionalizam. A ko to ne može da shvati... Misliš da se Keith Richards i Mick Jagger vole? Ne vole se nikako, ali, eno, na bini su stalno. I grle se čak. Ali se ne tuku. To je jačina Roling Stonesa - kazao je Islamović koji ima troje unučadi.

- Odličan sam djed. Obožavam to. Bio sam s njima na moru nekoliko dana, samo malo da ih vidim. Obožavam ih, posebno najmlađu, ona se zove Alina a ja je zovem Lili. I ona mene obožava. Hoće da joj pjevam pjesmu „Aida“, hoće da joj pjevam „Motore“, ja onda moram ići po gitaru i svirati sve te pjesme, a ona uživa, plešući - zaključio je Islamović. 

VIDEO: Joli na koncert u Virovitici došao čitav grad

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije