Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.09.2013. u 18:31

Hoće li i u konačnici itko obiteljima poginulih objasniti što se uistinu dogodilo tog 30. kolovoza 2007. godine na Kornatu, kamo su vatrogasci krenuli gasiti “požar niskog raslinja”?

Znači li vam što ime Gordan Alfirev? Ili je previše vremena prošlo, a šest godina nije malo, pa ste ga zaboravili? Bio je dugogodišnji tajnik DVD-a Vodice. Ubio se dva dana nakon što je sudu podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv DVD-a koji je osnovao i u kojem je bio odgovorna osoba.

Gordan Alfirev zapravo je trinaesta žrtva stravične tragedije na Kornatu za koju ni nakon šest godina ne znamo kako se dogodila. Odavno su pala u vodu sva nadanja predsjednika Udruge profesionalnih vatrogasaca Gorana Frankovića koji je uoči suđenja Draženu Slavici, započetog još prije tri godine, kazao da će sudski proces rasvijetliti uzrok nemilog događaja pa da se onda može govoriti ne samo o Slavičinoj nego i o odgovornosti na svim razinama.

A od danas, eto, nemamo ni “krivca” za smrt gasitelja. Doduše, oslobađajuća presuda bivšem županijskom vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici je nepravomoćna pa tko zna hoće li u konačnici uistinu ostati slobodan ili će biti kriv za sve. No hoće li i tada itko obiteljima poginulih objasniti što se uistinu dogodilo tog 30. kolovoza 2007. godine na Kornatu, kamo su vatrogasci krenuli gasiti “požar niskog raslinja”?

Hoće li im kazati zašto se moralo dugo čekati na pomoć, zašto prave informacije o onome što se događa na otoku nisu stizale na vrijeme, zašto se, na koncu, cijeli sustav sunovratio? Svi stradali imaju obitelji koje godinama vape za tom istinom. Jedino je Gordanu Alfirevu vodički DVD bio obitelj.

>> Slavica oslobođen krivnje za kornatsku tragediju!

>> Slavica: Tužan sam jer se nije doznala istina, a kolege su stradali

>> ŽDO u Šibeniku: Žalit ćemo se na presudu Slavici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?