Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEDIJI Jedan od najbogatijih Bošnjaka želi hrvatske novine i sve portale

Sarajlija Mujo Selimović spasitelj novina i portala Business.hr?

27.03.2009.
u 17:42

Novi vlasnik dnevnih novina i portala Business.hr najvjerojatnije će biti sarajevski poduzetnik Mujo Selimović, doznaje Večernjak iz dobro obaviještenih izvora. Selimović je vlasnik sarajevskih dnevnih listova Oslobođenje i San i jedne od najvećih bosanskih kompanija Mims Group, a slovi kao jedan od najbogatijih Bošnjaka.

Od pića do fondova
Osim izdavaštvom, kompanija se bavi maloprodajom, proizvodnjom hrane i pića, proizvodnjom ambalaže te tržištem kapitala i investicijskim fondovima. Iz ureda Muje Selimovića poručili su jučer da im je šef na službenom putu u Libiju te smo ostali bez komentara informacije o mogućem preuzimanju lista i portala kojem je prijetilo gašenje nakon što se uprava švedskog Bonnier Business Pressa odlučila povući iz projekta. Selimovićeva grupacija zapošljava 5000 radnika, a neki ga u BiH zovu bosanskim Todorićem ne samo zbog navodno vrlo bliskih odnosa s vlasnikom Agrokora.

U razgovorima za bosanske medije Selimović je objašnjavao da tiskovine preuzima jer smatra da je poslovno dobra odluka spojiti medijski potencijal i proizvodnju u interesu boljeg, kvalitetnijeg, bržeg i na kraju jeftinijeg ulaganja u promicanje, gradnju i jačanje snage domaćih brendova. Selimović smatra da postoji velik neiskorišten prostor na tom području, u marketingu i u PR-u, te da bi mediji trebali biti podrška svim BiH proizvodima.

Kandidiraju i Švicarci
U tom je kontekstu zanimljiva i Selimovićeva najava otprije dvije godine da namjerava u Hrvatskoj kupiti prehrambenu tvrtku. Selimović u Zagrebu već ima tvrtku koja distribuira najpoznatije bosanske prehrambene proizvode.

Naš izvor tvrdi da je Selimović zainteresiran preuzeti i sve ostale portale u Hrvatskoj. Vjerojatno mu je strategija preko novih medija stvoriti dobru platformu za proboj na hrvatsko tržište.

Navodni su mu kandidati za preuzimanje portala Business.hr i bili švicarski Ringier, Vienna Capital Partners i Robert Ježić.

U portalu Business.hr još ne žele konkretnije govoriti o novom vlasniku. – U ovom trenutku ne mogu govoriti o tome tko su mogući budući vlasnici... Ne mogu vam, na žalost, dati ni signal jeste li jako daleko u svom pokušaju pogađanja.

Samo mogu reći da je interes koji je pokazan za 
sve nas pokazatelj vrijednosti brenda. Doista zahvaljujemo svima koji su pokazali zanimanje za nas – komentirala je glavna urednica Business.hr Đurđica Klancir.

Želite prijaviti greške?