Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.06.2013. u 12:00

Nakon što je proširio priču kako vrijeme između zatvorskih obroka krati pisanjem memoara, sada je počeo raditi i na promociji budućeg knjižarskog hita

Ivo Sanader, bivši premijer, ni u Remetincu nije izgubio smisao za politički marketing. Nakon što je proširio priču kako vrijeme između zatvorskih obroka krati pisanjem memoara, sada je počeo raditi i na promociji budućeg knjižarskog hita. Express je već objavio prvu porciju Sanaderovih mamaca pa najavljuje kako se bivši premijer u knjizi predstavlja žrtvom velike anti-EU zavjere i obračunava s Angelom Merkel, generalom Gotovinom, Jadrankom Kosor te britanskim špijunima. Ključni dio memoara prema najavama ipak je teza da je novac izvlačen iz državnih tvrtki odlazio u inozemstvo na lobiranja. To se zove aktivna obrana.

Svaka Debeljakova napisana riječ vrijedi 40 eura

Tomislav Debeljak, vlasnik Brodosplita, napisao je na 279 stranica program restrukturiranja i tu studiju škveru naplatio 3,6 milijuna eura. Svaka stranica Debeljakove studije vrijedi 12.900 eura, odnosno prevedeno u novu mjernu jedinicu, svaka njegova riječ dostigla je cijenu od oko 40 eura. Debeljak za Slobodnu kaže da je išao “ispod cijene”. Točke i zareze nije naplatio.

Državni službenici traže novac za borbu protiv korupcije

Orsat Miljenić, ministar pravosuđa, trebao bi se zabrinuti nad rezultatima istraživanja provedenog među službenicima Ministarstva. Prema pisanju Jutarnjeg, u anonimnoj anketi 25 posto službenika priznalo je da se susretalo s korupcijom u njihovu poslu, a toliko ih misli i da je cijeli sustav korumpiran. Još je poraznije što trećina službenika korupciju ne bi prijavila strahujući od štetnih posljedica, uključujući i mobbing u Ministarstvu. Za utjehu ministru Miljeniću, većina službenika ipak je spremna prijaviti slučaj korupcije, ali pod uvjetom da dobiju – novčanu nagradu. Na neki način, neka ih Ministarstvo “korumpira”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?