Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Reprizirani Romano Bolković i Stjepo Martinović spasili obraz svih televizija na Dan državnosti

Romano Bolković
Robert Anić/Pixsell
26.06.2013. u 14:00

Na ekranima nigdje ni branitelja ni političara koji su zaslužni za samostalnu Hrvatksu, pa se čini da su je stvorili junaci turskih serija i likovi koji mijenjaju žene

Nimalo nije čudo što se Dan državnosti ne može afirmirati kao općeprepoznatljiv i općepriznat među ostalim državnim praznicima kad ni televizije u tome nimalo ne sudjeluju. Jučerašnji dan na tv-ekranima nimalo nije dao naslutiti da se radi o hrvatskom \'Danu D\', jer nigdje nije bilo nijedne emisije, programa ili dokumentarca koji bi puku ispričao priču zašto je baš Dan državnosti važan za ovo zemlju. Koje, dakako, da prije 22 godine nije bilo onoga zbog čega se danas slavi, danas ne bi ni bilo.

Dakako, dnevnici i vijesti zatrpavali su nas jednim te istim vijestima gdje je koji vijenac položen, tko jest, a tko nije došao na misu u sv. Marka... A ostali dio programa zjapio je prazan. Kao da su Hrvatsku stvorili junaci turskih sapunica i domaćih petparačkih serija, likovi koji mijenjaju žene i koji mudro zbore da krv nije voda. Ni traga priči i reportaži o braniteljima i herojima ratnih vremena ili barem političarima koji su prije 22 godine imali petlje presjeći jugo veze. Ništa. Samo muk. Tj. uobičajeno svakodnevno zatupljivanje.

Ipak, čast tv-a spašavaju Romano Bolković i Stjepo Martinović u \"2u9\", koji (doduše, u reprizi od preksinoć) temeljito i argumentirano raspravljaju o tome gdje je nestao današnji hrvatski suverenitet. A najbolji odgovor daju gledatelji kojih čak 94,5 posto nije zadovoljno današnjom hrvatskom samostalnošću.

No, zato su mogli biti presredni zbog koncerta iz HNK, koji im je velikodušno na Prvom programu HRT-a poklonila aktualna politička kasta, kao krunu svoga jučerašnjeg veselja. Dobro smo i prošli. Netko se mogao sjetiti filmova \"Sutjeske\" ili \"Bitke na Neretvi\". Ali onda tada oni ne bi bili u glavnoj ulozi.

 

PLUS

Za gledatelje s crno-bijelim televizorima: Dolazak \'desničara\' Igora Zidića u \"Temu dana\" (HRT1) na \'Dan D\' i pred ulazak u EU govori mnogo o kuražu Branimira Bilića.

 

MINUS

Nitko ne bi poželio biti štićena osoba da ga onako divljački guraju u blindirani automobil dok ćorcima pucaju okolo, što vidjesmo u predstavi na svim programima. Bolji je izbor – umri muški!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?