Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOV NATJEČAJ

Rekord: stiglo 200 priča više

06.04.2009.
u 17:43

Završio je još jedan ciklus natječaja za nagradnu priču Večernjeg lista “Ranko Marinković”. Prozom “Leš” Nure Bazdulj-Hubijar dokončali smo njegovo 44. izdanje, što je lijep broj godina druženja s proznom vrstom koja se udomaćila u našim novinama.

Iako je bilo i teških trenutaka, kada je priča nestala iz tiskanog oblika, ovaj brend u brendu uspio je opstati i vratiti se na stranice novina te dosegnuti jubilej – 45. natječaj. Novi, s neznato izmijenjenim propozicijama, počinje u sljedeću subotu na istom prostoru našega subotnjeg priloga “Obzor” i internetskom portalu Vecernji.hr.

Osvrnimo se kratko na proteklu godinu. Na stranicama Večernjakova internetskog izdanja prošli smo tjedan izbrojili 617 prispjelih uradaka. To je rekordan broj prispjelih priča; godinu dana prije imali smo ih samo 419 ili gotovo 200 manje. Sve to govori da smo nacija koja voli pisati i da je Večernjakov natječaj pravi odušak za tu nacionalnu strast.

Među šestotinjak autora ima mnogo poznatih književnih imena starije, srednje i mlađe generacije i još više onih koji to žele postati. Večernjakove stranice odlična su odskočna daska i nije nepoznato da su danas etablirani pisci svoje prve prozne uratke objavili upravo u Večernjaku.

Od 617 priča naš selektor dr. Tomislav Sabljak odabrao je 50. Sve su ravnopravni kandidati za ulazak među desetak finalista među kojima ćemo tražiti tri za nagrade. Tko ne zna, podsjetit ćemo: prvonagrađenom pripast će 30.000 kuna, drugonagrađenom 8000, a trećenagrađenom 5000, a o laureatima će odlučiti žiri u sastavu Slobodan Novak, prof. dr. Krešimir Nemec, dr. Tomislav Sabljak, Sanja Pilić i Branka Primorac.

Finaliste ćemo doznati poslije Uskrsa, a tri prve nagrade u prvoj polovici svibnja.

Želite prijaviti greške?