Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.10.2009. u 18:17

Zapelo je u Hrvatskom zavodu za norme gdje ravnatelj Dragutin Findu nije osigurao novac za prijevode i lekturu.

Ministrica Marina Matulović Dropulić upozorila je ovih dana, javlja bussines.hr, na zastoj u prihvaćanju eurokodova u hrvatski normizacijski sustav. Zapelo je u Hrvatskom zavodu za norme gdje ravnatelj Dragutin Findu nije osigurao novac za prijevode i lekturu. On ima druge prioritete pa je osigurao 210 tisuća kuna za najam VW touarega iako već ima dva službena VW passata. Touareg mu je neophodan jer on istovremeno predaje u poslovnim školama u Zagrebu, Novom Sadu, Varaždinu i Karlovcu, predavač je i dekan u Dugopolju, a sada su ga postavili i za dekana Visokog učilišta u Metkoviću. Čovjek je u svakom smislu prebacio normu.

Mjesečni najam auta čelniku Fonda plaćali 17 tisuća kuna

Državno odvjetništvo ovih se dana zainteresiralo za poslovanje novog direktora Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedrana Duvnjaka. Provjeravaju se sumnjivi ugovori i brojna dokumentacija, ali nama je zanimljivo da je i Duvnjak imao potrebu uzeti neki automobil u najam. Ponuđeno mu je da se vozi u novom audiju A4, što bi nas stajalo dvanaest tisuća kuna mjesečno, ali je on odbio procijenivši da mu je potreban veći bolid. Odlučio se na vrlo skupi audi A6 čiji je mjesečni najam stajao 17.250 kuna, a na kraju ga nije previše ni vozio jer je mjesecima stajao pokvaren u Lici. Nema veze, sve će to naš prebogati narod radosno platiti.

Devet godina prima plaću iako ne smije raditi

Profesor Stjepan Blažanović na Sveučilištu u Zadru već devet godina prima plaću a ne drži predavanja, a kako stvari stoje neće ih ni držati u skorije vrijeme. Blažanović je još davne 2000. suspendiran s nastave zbog seksualnog uznemiravanja studentica, a 2004. je i pravomoćno osuđen. Glasnogovornica Sveučilišta Elija Vrsaljko objasnila je da Blažanović uredno prima plaću svih ovih godina jer “Sveučilište još nije službeno primilo ishod postupka”. Štoviše, Sveučilište zbog ovog slučaja ima i dodatne troškove, jer osim suspendiranog profesora mora plaćati i gostujuće zamjene za njegov predmet. Trošak neka fakturiraju sucu koji pet godina nije poslao presudu.

Ključne riječi

Komentara 1

DO
doktorica
16:36 02.10.2009.

Sa ovakovim sudcima teško možemo u EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?