Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOPING U KRIZI Zbog recesije promet u modnim trgovinama pao i do trideset posto

Rasprodaje i radna nedjelja trgovcima – slamka spasa

04.06.2009.
u 19:09

Poslije petomjesečna posta, trgovci i šoping-centri jako se vesele radnoj nedjelji. Iako će smjeti raditi samo do 14 sati, očekivanja su velika.

Kupiš tri, dobiješ četiri
– Jako smo zadovoljni što napokon možemo raditi nedjeljom. Promet nam je samo u svibnju pao čak 30 posto. Možda je kriva zabrana pušenja u šoping- centrima, možda kriza, a možda i zabrana rada nedjeljom – ističe Sabina Hercigonja, brend menadžerica u Agenciji Sandra koja zastupa popularnu odjeću za mlade. U Iris Modi, velikom modnom carstvu, nisu još dramatično osjetili posljedice krize, ali to pripisuju otvaranju brojnih novih trgovina.

Trgovci vjeruju da će pozitivne posljedice na prometima biti brzo vidljive. – Radna nedjelja znači ponovni rad u naših 49 od 51 prodavaonice. No rad šoping-centara od 9 do 14 sati neće zamijeniti radne nedjelje iz 2008. kada su oni bili otvoreni do 19 sati. Nedjeljom se ipak kupovalo popodne, a sada neće biti tako – ističe Slađana Sudar iz Sportine, čije trgovine već imaju razne akcije poput one u Bati gdje se pri kupnji triju artikala treći dobiva besplatno.

Mnoge zabrane i kriza natjerali su trgovce ove godine da ranije započnu i s rasprodajama, koje će u većini trgovina i centara započeti već u lipnju. – Odlučeno je da se u King Crossu s rasprodajama počne 20. lipnja – ističu u upravi. Iako još nije donio konačnu odluku, City Centar One očekuje rasprodaje na početku srpnja, a Mercatone Emmezeta sredinom istog mjeseca, što je gotovo dva tjedna ranije nego prijašnjih godina.

Zarada poslodavaca
– Moramo se držati termina rasprodaja koje će odrediti trgovački centri, a u trgovinama izvan centara rasprodaje počinju 29. lipnja – kaže Ljiljana Jakovljević iz Iris mode. Dok osječke prehrambene prodavaonice nestrpljivo očekuju otvaranje nedjeljom, one s neprehrambenim asortimanom tome se ne vesele jer opet gube priliku nedjelju provesti s obitelji. – Ipak, svjesni smo da će taj novac našim poslodavcima donijeti zaradu koja će sačuvati naša radna mjesta – kaže djelatnica u jednom osječkom trgovačkom centru.

Želite prijaviti greške?