Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZMINIRANJE Uloženo još 8 milijuna kuna

Radovi u Mekušju

10.02.2009.
u 18:42

KARLOVAC – Nastavljena je iznimno vrijedna akcija “Karlovačka županija bez mina”.

Novi ugovor
U uredu župana Ivice Horvata zamjenik ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje (HCR) Mirko Ivanušić i direktor ovlaštene tvrtke za razminiranje Tornado iz Lepoglave Dražen Novak potpisali su ugovor o razminiranju unutarnjeg dijela vojarne u Gornjem Mekušju. U tom prostoru, u kojem se mogu očekivati mine iznenađenja, obavit će se pretraživanje terena na površini od 594.142, a postupak uklanjanja mina na površini od 147.688 četvornih metara.

Potpisivanju ugovora nazočio je i šef Regionalnog ureda Svjetske banke za obnovu i razvoj, koja financira razminiranje, Andras Horvai.

– Razminiranje je skup i opasan posao, a Svjetska banka u zadnjih deset godina podržala je uklanjanje mina sa pedeset milijuna USD. Veseli me što sam ponovo u Karlovcu, a još ću više biti veseo kada posao bude dovršen – rekao je Andras Horvai.

Počeli radovi

Danas su radnici Tornada i započeli s pirotehničkim radovima unutar vojarne. Cijeli taj zahvat stoji, rekao je Damir Stojković, predstojnik karlovačke Podružnice HCR-a, 7,867.976 kuna. Rok za obavljanje toga delikatnog posla je 31. svibnja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?