Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29.09.2011. u 12:00

Sporan je projekt željezničke pruga Zagreb – Rijeka za koji je IGH od države dobio 94 milijuna kuna

Jure Radić, čelnik IGH, pod antikorupcijskom je istragom USKOK-a na zahtjev OLAF-a, Europskog ureda za borbu protiv prijevara, tvrdi Aktual. Sporan je projekt željezničke pruga Zagreb – Rijeka za koji je IGH od države dobio 94 milijuna kuna. Studija koju je IGH isporučio očito je neupotrebljiva pa ne vrijedi ni jednu kunu jer je, sada pod kontrolom EU, raspisan novi natječaj za isti projekt na koji se Radićev IGH ne smije ni javiti! Sada je jasnije zbog čega je Radić deklarirani euroskeptik.

Nije na drogama

Sačuvana tajna euforije premijerke Kosor

Jadranka Kosor, predsjednica Vlade, u Saboru je slavodobitno ustvrdila: “Ja nisam kušala drogu!” Oporba će dakle uzroke njezina euforičnog ponašanja u posljednje vrijeme morati tražiti drugdje.

Bolnica na 
kraju pameti

Pacijentici se stanje poboljšalo dan nakon smrti

Damir Pahlić, ravnatelj Opće bolnice u Sisku, sigurno nije bio najsretniji kada je vidio nalaz revizije HZZO-a koji je kontrolirao poslovanje te ustanove. U nalazu kontrole stoji i da je jednoj pacijentici 14. lipnja 2010., kada je “otpuštena” iz bolnice, izdan račun u kojem se za ishod liječenja navodi – poboljšanje. U stvarnosti pacijentica nije dočekala ni račun ni “poboljšanje” jer je umrla dan prije, 13. lipnja 2010.

Dokoni časnik

General Lucić zapovjedio gradnju boćališta - odmah

Josip Lucić, umirovljeni general, kao načelnik Glavnog stožera bio je toliko vezan uz vojarnu Kovčanje na Lošinju gdje je ljetovao da nije prezao ni od bespravne gradnje apartmana i pratećih objekata, piše Jutarnji pozivajući se na istragu USKOK-a. Pronađena je i Lucićeva zapovijed generalu Kruljcu da u vojarni “izgradi boćalište od 4 joga i gledalište na prostoru bivšeg helidroma”. Zapovijed je kako i dolikuje precizna pa je general iscrtao dimenzije boćališta, odredio granulaciju pijeska i kamena i masnim slovima naglasio da stupa na snagu – odmah! Nadamo se da su boće i bulin bili prema standardima NATO-a.

Komentara 21

ZK
ZKaquila
13:12 29.09.2011.

J.Kosor izjavila da nije kušala drogu. Jel se ne računa bunika?

DU
Deleted user
14:20 29.09.2011.

Ne zelim kometirati gosp. Radica i njegove (mutne) poslove. Ali jedno je cinjenica: dio zemalja EU, prije svega Slovenija, Italija ali i Austrija ne zeli brzu prugu Zagreb-Rijeka i napraviti ce sve da se gradnja odugovlaci ako se vec nee moze potpuno onemoguciti. Zasto? Zato sto i Trst i Koper ne zele da se Rijeka kao luka razvija. I Talijani i Slovenci su puno ulozili u te projekte i nece dopustiti da im itko stane na put kako bi investicije povratili i visestruko dobili. Austrijanci s druge strane imaju interesa i u Trstu i u Kopru jer teretni vlakovi idu prema srednjoj Europi kroz Austriju (Koper-Ljubljana-Jesenice-Villach ili Trst-Udine-Villach ili pak Trst-Brenner-Innsbruck-Njemacka). Ako bi se napravila brza pruga RI-ZG onda bi sve islo na Madjarsku pa dalje za Slovacku i Cesku pa cak i za Poljsku dok bi samo mali dio optao na slovenske i austrijske pruge. Prema tome, EU ne zeli tu prugu!!! I ruku na srce, da li je i mi uopce zelimo???

TO
Toni50
17:44 29.09.2011.

Mnogi pametni su svjesni i misle svojom glavom kao Radići i naravno da imaju milijune razloga 
za svoj euroskepticizam.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?