Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.12.2010. u 12:00

Pred licem pravde nakon 19 godina mogaobi završiti glavni akter mnogobrojnih novinskih jezivih priča i ispovijedi.

Dva dana prije nego što je Tomislav Merčep uhićen, u Državnom odvjetništvu bili su predstavnici Amnesty Internationala, koji su - prigovarajući zbog sporosti rješavanja ratnih zločina - spomenuli i ime zapovjednika jedinice čiji je ratni put posut tijelima civila diljem Hrvatske, od Vukovara do Gospića, Zagreba i Pakračke Poljane.

Tužiteljica Jasmina Dolmagić, iza koje je slučaj Glavaš, nije im mogla reći da bi i taj dio ratne priče mogao uskoro dobiti pravosudni epilog. Tako se poklopilo da je Merčepovo ime spomenuto uoči njegova uhićenja, ali riječ je ipak samo o slučaju. Tako bi pred licem pravde nakon 19 godina mogao završiti glavni akter mnogobrojnih novinskih jezivih priča i ispovijedi. A kako se do sada država odnosila prema sumnjama koje su pratile njegovo djelovanje, pokazuje puno toga.

Na samom početku, 1991. godine uoči rata u Vukovaru, za svoja djela ‘kažnjen’ je imenovanjem u Ministarstvo unutarnjih poslova. Kad se njegovim suborcima sudilo za Pakračku Poljanu, tužitelji i sud tragali su za ostacima žrtava, obavljale su se ekshumacije, iako su upravo hrvatske vlasti te ostatke preselile na groblje u Kukunjevcu! I o tome šutjele...

Ključne riječi

Komentara 62

AR
arjavas
10:28 14.12.2010.

Ana, zanm ja vrlo dobro da su srbi bili agresori da su počinili mnoge strašne zločine. Tvrdim da se jeda zločin nemože bit opravdanje za drugi. Ne prihvačam da su HV i policija organizirano činili zločine , što nam neki žele nametnuti, činili su ih pojedinci, među kojima je bio i dobar dio merčepovaca.. Zato svaki mora za svoja djela odgovarat. ne prihvaččam da smo svi u istom košu.

VI
Vidurina
18:47 11.12.2010.

bumbušbu - vrhunski komentar.

Avatar atrpimir
atrpimir
10:26 13.12.2010.

Eto , sad ti je i sanader tranferiran zajedno sa hristos se rodi a josipović ti pregovara i prima priznanja iz genocidne tvorevine RS. to nisi primijetila ? ili ti nije tvoj sanader koji te kara na desku uredništva tako naredio ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?