Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Prvi komercijalni game serveri u Hrvatskoj smješteni u Iskonu

19.02.2009.
u 16:29

Hrvatski igrači online igara od sada će moći još više uživati u igranju, te ostvariti bolje rezultate, jer su u Hrvatskoj, točnije u Iskonu, smješteni su prvi komercijalni game serveri.

Game serveri se po svojoj namjeni razlikuju od web servera koji služe smještaju web stranica, a omogućuju pojedincima ili klanu (skupina udruženih game igrača) njihovo vlastiti prostor na serveru gdje mogu trenirati, družiti se, zabavljati.

Game server za određenu igru igrači mogu unajmiti kod Iskonovog partnera, tvrtke Inflexus, putem njihove web stranice diabolic-servers.com ili putem Iskona uz neku od ADSL usluga koje su u redovitoj Iskonovoj ponudi. U tom slučaju ostvaruju popust od 20% na najam.

Smještajem servera u Hrvatskoj igračima je osiguran bolji odaziv prema serveru (manji tzv. ping), a time i bolji rezultati. U usporedbi sa serverima smještenim u inozemstvu kod kojih je odaziv od 60-80 milisekundi, serveri u Hrvatskoj imaju u prosjeku ping od 9 do 30 milisekundi.

Iako je game industrija u Hrvatskoj još u svojim začecima, riječ je o industriji koja danas u svijetu bilježi izuzetne rezultate. Za game industriju se u svijetu predviđa da neće biti značajnije zahvaćena globalnom ekonomskom krizom te da će zabilježiti značajan daljni rast u sljedećih nekoliko godina.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?