Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pronađene vreće KBC-a Ljubljana na spornom odlagalištu otpada pokraj Karlovca

27.04.2009.
u 12:21

KARLOVAC – Šest vreća s otpadom pronađeno je na Babinoj Gori, lokaciji nadomak Karlovcu gdje se već duže vrijeme kani uspostaviti odlagalište otpada Karlovačke županije. S obzirom da se na jednoj od njih nalazi natpis “Klinički center Ljubljana – Mešani komunalni otpad”, nezavisni vijećnik u Županijskoj skupštini Nikola Vuljanić te građanski aktivisti protiv odlagališta otpada na tom mjestu Žarko Kotur, Biserka Schmuck i Željko Obradović, sumnjaju da se radi o opasnome medicinskom otpadu.

– Budući da su počeli odlagati, a da odlagalište nisu otvorili, mi smo se odlučili na svečano otvorenje – ironično će N. Vuljanić.

Vreće nisu otvarane kako bi se provjerio njihov sadržaj, nego su nezadovoljni građani to prepustili nadležnim službama. Predsjednik Građanske inicijative Vukmanički Cerovac Željko Obradović u svojim je optužbama otišao najdalje, pa je “upro prst” i u ministra obrane Branka Vukelića, čiji se dom nalazi u blizini budućeg odlagališta Babina Gora.

– S ministrom sam kao utjecajnim čovjekom ranije razgovarao. Tada mi je rekao kako vjeruje da će projekt odlagališta biti urađen kako treba, a nas iz inicijative pohvalio za nadzor rada nadležnih. Međutim, sve upućuje na to da je on nosilac projekta, a zbog toga bi trebalo prosvjedovati ispred njegove kuće – navodi Obradović te dodaje:
– Srbija ima Brankovića, a Hrvatska Vukelića.

Protivnici odlagališta navode kako je Babina Gora svojim potocima nedvojbeno povezana s dva vodocrpilišta koja koristi Karlovac te da će odlagalište ugroziti zdravlje građana.

Ministar obrane Branko Vukelić ističe kako se kao stanovnik Cerovca Vukmaničkog sastao s predsjednikom Građanske inicijative g. Željkom Obradovićem. Tom prilikom Vukelić je dao svoju podršku nastojanjima da se sve aktivnosti vezano uz deponij provode sukladno propisima, odnosno da niti na koji način buduće odlagalište otpada ne ugrožava ljude i okoliš.

Spominjanje imena ministra obrane Branka Vukelića koji živi u Cerovcu Vukmaničkom i dovođenja u svezu s pronađenih šest vreća otpada na Babinoj Gori je zlonamjerno i tendenciozno kako od medija tako i od g. Obradovića, izvjestili su iz ministarstva obrane.


Vukelić opovrgava povezanost sa smećem

Ministar obrane Branko Vukelić ističe kako se kao stanovnik tog kraja sastao sa Željkom Obradovićem te dao svoju podršku nastojanjima da se sve aktivnosti vezane u deponij provedu na način da buduće odlagalište otpada ne ugrožava ljude i okoliš. Spominjanje ministra obrane Branka Vukelića koji živi u Cerovcu Vukmaničkom i njegovo dovođenje s pronađenih šest vreća otpada na Babinoj gori je zlonamjero i tendenciozno, stoji u priopćenju Gorana bošinića iz Službe za odnose s javnošću Ministarstva obrane.

Želite prijaviti greške?