Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.02.2013. u 17:00

Treba se samo nadati da kao i mnogi drugi ‘piloti’ u Zagrebu i ovo neće zauvijek ostati samo projekt

Vodoopskrba i odvodnja povukla je pametan potez novim pilot projektom, a radi se o daljinskom očitanju vodomjera. Potez bi bio još pametniji kad bi se projekt vrlo brzo usvojio i proširio na ostale zgrade u Zagrebu, a ne samo na onu u Prilazu Slave Raškaj, čiji stanari zahvaljujući vodomjeru dobivaju znatno manje račune za vodu.

Naime, napokon se počela iskorjenjivati praksa da se ukupna potrošnja vode u jednom ulazu podijeli na stanove prema broju ukućana. Tako, u biti, a to je i najpoštenije, svaki korisnik plati upravo onoliko koliko je i potrošio. S obzirom na današnje vrijeme kada je ljudima svaka kuna u budžetu dobrodošla, smanjenje računa za i do 150 kuna nije nešto na što bismo olako odmahnuli rukom. Idući korak je uvođenje vodomjera u ‘Mamuticu’, a krajnji cilj je obuhvatiti 400 tisuća korisnika u pametnu mrežu.

Treba se samo nadati da kao i mnogi drugi ‘piloti’ u Zagrebu i ovo neće zauvijek ostati samo projekt, za kojeg će trebati nekoliko godina da koliko toliko zaživi. Jer, kad se cijene građanima trebaju povećavati, to bude preko noći. Kada, pak, treba nešto smanjiti, to traje godinama.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
10:25 10.02.2013.

Ovo je sjajna vijest. I opet će netko "jako pametan" shvatit da ima prostora za još neku izmišljenu naknadu. I opet na početak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?