Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.11.2020. u 07:32

Stječe se dojam da sutkinja ima više razumijevanja prema ubojici nego žrtvama

U nedjelju je u Hrvatskoj i svijetu obilježen Dan sjećanja na žrtve prometnih nesreća. A samo dva dana nakon toga hrvatsku je javnost šokirala još jedna blaga kazna za divljaka koji je vozeći Mercedes 195 km/h u centru Zagreba ubio dvije osobe, a jednog čovjeka učinio teškim invalidom.

Marin Kamenički imao je tada 20 godina, a sud ga je u utorak nepravomoćno osudio na 4,5 godina zatvora i oduzeo mu vozačku na pet godina. Sutkinja Irena Kvaternik u presudi Kameničkom navela je da strožom kaznom nije moguće vratiti izgubljene živote. A to je jako uvredljivo za obitelji njegovih žrtava kao i sama presuda. Navela je i da sud smatra da će ovom kaznom utjecati na Kameničkog i sve druge da ne čine takva kaznena djela. Ovakva presuda za divljake koji su ubili ljude na cesti kod nas je, nažalost, pravilo i to zabrinjava.

>> VIDEO Presuda Marinu Kameničkom: Jurio je zagrebačkom Ilicom 195 km/h, ubio dvije osobe i dobio 4,5 godine zatvora

Kamenički je jedan u nizu tatinih sinova koji su obijesno vozili skupe aute i ubili ljude. A primjer blage kazne za njega samo će utjecati na to da sin nekog drugog bogatog tate sjedne za volan i divljačkom vožnjom nekoga ubije. I da zbog toga ne slijedi strašna kazna. To je prava poruka koju šalje sutkinja koja je dvostrukom ubojici dala priliku da nakon pet godina ponovno upravlja oruđem kojim je ubio ljude, uništio živote njihovih obitelji i za koju se iz presude stječe dojam da ima više razumijevanja prema ubojici nego prema žrtvama i njihovim obiteljima.

Tako je po toj logici “utjecaja” Marin Primorac koji je 2002. BMW-om ubio dvije djevojčice i za to dobio dvije godine kazne možda bio primjer Marku Leki koji je 2008. na pješačkom prijelazu Grand Cherokeejem usmrtio djevojku i za to dobio samo godinu dana uvjetno, a Leko je vjerojatno bio primjer Deniju Županu koji je 2013. BMW-om jednu djevojčicu ubio, a dvije djevojčice učinio invalidima i za to dobio 4,5 godina zatvora.

Komentara 13

DU
Deleted user
07:53 19.11.2020.

Traljavo sudstvo je rak Republike Hrvatske.

Avatar hrvat do smrti
hrvat do smrti
07:44 19.11.2020.

trebali smo napraviti prosvjed protiv ove sramne presude i zabraniti sutkinji rad!!

Avatar hrvat do smrti
hrvat do smrti
08:04 19.11.2020.

izuzece sutkinje povratak nazad na prekrsajni sud, uvodenje psihloskio testova za suce s ciljem utvrdivanja sposobnosti racionalnih odluka,korak dalje je staviti pravosude pod protektorat EU!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije