Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.07.2018. u 08:24

Putin je u Helsinki stigao ojačan uspjehom u organizaciji SP-a. Onda je Trumpu poklonio loptu i kazao – sada je ona na američkom polju

Ruski predsjednik Vladimir Putin višestruki je pobjednik susreta s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom u Helsinkiju. Nakon što je izvrijeđao NATO-ove saveznike zbog, po njegovu mišljenju, nedovoljnom izdvajanju za obranu, nakon što je britanskoj premijerki Theresi May preporučio da glede Brexita tuži EU te nakon što je europske saveznike nazvao neprijateljima, Trump je jednostavno kleknuo pred Putinom.

Trump je čak prešutio rusku aneksiju Krima. Šef Kremlja nije tražio ništa, jednostavno se pripremio za susret i znao je kako će od Trumpa dobiti sve, dok američki predsjednik nije slušao savjete svojih tajnih službi i ostalih dužnosnika.

Putin je u Helsinki stigao nakon uspjeha u organizaciji SP-a i već je tu bio u prednosti pored Trumpom. Onda mu je poklonio loptu SP-a i kazao da je ona sada na američkom polju što, dakako, ima višesmislenu poruku. Jednostavno je kazao kako nije istina da su ruski špijuni sudjelovali u upletanju u američke predsjedničke izbore 2016. te pozvao Trumpa da u Rusiju pošalje istražitelje ako u to ne vjeruje.

Ali je postavio i zamku – tražio je da isto tako ruski istražitelji mogu doći u SAD, a što zasigurno Amerikanci ne mogu dopustiti. Trumpu je Putinova riječ bila dovoljna da “arhivira” američku istragu i povjeruje dojučerašnjem neprijatelju jer mu je car Putin tako rekao.
Rusija se poslije raspada SSSR-a nije smatrala velesilom ravnopravnom SAD-u. Svi su američki predsjednici Moskvu držali postrani.

Trump je Putinovu Rusiju ponovno podigao na američku razinu, a istodobno je okrenuo leđa europskim saveznicima.
Na uobičajena pitanja što biste poželjeli, odgovara se gotovo uvijek: Mir u svijetu. Prema tome svi bismo trebali biti zadovoljni ako je susret Putin – Trump približio mir, ali što se promijenilo?

Trump se ponaša kao trgovac izjavama. Rusiju je nazivao najvećim neprijateljem, ali se onda susreo s Putinom i kazao kako je svijet postao bolji zahvaljujući The Donaldu. Svijet se, na žalost, ne mijenja nabolje samo zato što je Trump tako kazao.

>> Trumpu su saveznici 'delinkventi', pismo upozorenja dobila i RH

Vladimir Putin i Donald Trump
1/11

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije