Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
0 -4°C
Povratak na članak

'Ove javne politike ne vode nikamo. Život pojedinca i obitelji moraju biti prioritet'

Rast ne može biti jedini cilj javne politike. Visoko na tom popisu treba biti i smanjenje trenutačnog udjela građana ugroženih siromaštvom
22. listopada 2020. 1486
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
1
 • stefj:

  Ah eto, opet isto. Po koji put se ponavljaju iste stvari, detektira se isti uzrok problema, no do sada se na tome ne radi ništa... Državne i javne službe su osnovni problem radi kojeg ne možemo napredovati, radi kojeg zaostajemo ... prikaži još! sve više za EU. I što se radi? Te strukture i dalje rastu, a primanja u tim strukturama su sve veća i razlika prema privatnom sektoru je sve veća... Drugim riječima, oni koji troše dobiju više od onih koji stvaraju, odnosno u Hrvatskoj se puno bolje živi od "stečenih prava" nego od rada i rezultata... Ne treba niti govoriti da je javni sektor i izvor kompletne korupcije, da pogubno djeluje i na društvo i demokraciju. Izokrenute vrijednosti jedan su od glavnih uzroka egzodusa mladih i stručnih... Ono što zabrinjava jest da ne postoji niti najmanja naznaka da se to želi promijeniti, ne vidi se niti u politici, niti u tim javnim strukturama, u krajnjem slučaju, čak niti među sindikatima. I dalje se gleda kako povećati prava i osnove prihoda javnih službenika, sve više se odmičući od rada, znanja, struke i rezultata. Čak se rodbina unijela u kolektivne ugovore, tako da se javna služba zapravo nasljeđuje... Evo, politika čak nije u stanju ukinuti ili smanjiti parafiskalne namete, samo im raste broj. Porezi navodno padaju, a troškovi poslovanja sve veći i veći, ne gledajući plaće... Zar netko stvarno vjeruje da će se nešto promijeniti?

  22. 10. 2020. u 10:12
 • Komentiraj, znaš da želiš!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.