Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
52 -1°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
  • Ludwik:

    Događaji u Washingtonu najbolji su primjer kako ipak postoji neki zakulisni, paralelni sustav vlasti u gotovo svim državama, a sloboda govora, tj. demokracija uopćeno, mrtvo su slovo na papiru. Smješno je uopće zboriti o nekakvoj slobodi malog čovjeka kada niti ... prikaži još! američki predsjednik ne smije javno iznositi svoje stavove!

  • neboiznadzagreba2:

    Ne trebaju nam društvene mreže da vidimo da nam je država demontirana i prije nego je montirana, niti da su si vlasnici mreža uzeli ovlasti koje im ne pripadaju. Mediji ne zaslužuju niti da ih se spominje, svi su "podpomognuti" ... prikaži još!i" novcem koji nije njihov, a kako novac nije njihov, ni mišljenje nije njihovo, niti je objektivno.

  • mksdk:

    "Upravo su se s društvenih mreža, nerijetko i nekritički, pretakali komentari o tomu kako su se navijači, obrtnici, udruge i brojni pojedinci vrlo brzo organizirali, dok “država nije učinila ništa”." - Ovo čak ne treba shvatiti kao kritiku ove vlade, ... prikaži još! nego kao kritiku moderne ideje o tome što je država i što državnici trebaju činiti. Osnovna težnja svake vlasti je da poveća svoju vlast i utjecaj. Nije nikakva novost da političke pozicije često zauzimaju narcisoidne osobe koje precjenjuju svoje mogućnosti. No, to ima svoje posljedice... što si više vlasti nad životima uzurpira država, to je više gnjeva na njene odluke, a to onda opet vodi do povećanja represije, a što vodi do općeg loma i krvoprolića. Stoga, država treba zadržati minimum ovlasti i minimum obaveza. Dakle, suprotno komunističkoj težnji. Neke stvari treba zadržati, ali u ogromnoj veći treba pustiti ljudima da se sami brinu o sebi i da sami imaju mogućnosti trošiti svoje novce za ono što njima treba. I da, potrebno je zabraniti termine "besplatno školstvo", "besplatno zdravstvo" i sl. I potrbno je ukinuti socijalu grupama koje se profesionalno bave iskorištavanjem sustava. I treba...

Još iz rubrike Premium

Snijeg na Jahorini
2
Jozo Pavković

Statusni simbol dosad je bilo skijanje u Europi. Sad je jetsetterima dobra i BiH

Volonteri i dalje kuhaju u Petrinji, a obroke isporučuje i Pleter
BRANIMIR POFUK

Na Baniji se dogodila utopija o tome što se događa među ljudima kada nestane država

6
CDU party elects its new leader in Berlin
SILVIJE TOMAŠEVIĆ

Unutarstranački izbori: U CDU je pobijedila Merkeličina snaga mirnoće

4