141 27°C
  • martinovic:

    pretci su im zaluđivali hrvate jugoslavenštinom...a oni danas zaĺuđuju hrvate evropejstvom ..zasto...pa zbog osobnih interesa...itd

  • tolitol:

    Nije mi jasno zbog čega je novinar ispustio podatak o tome tko je doista dobio resor proširenja. Radi se naime o Orbanovom ministru, i to ni manje ni više ministru pravosuđa zemlje koju se zajedno s Poljskom u EU-u proziva ... prikaži još! za znatna kršenja vladavine prava. Što dakle to govori o resoru proširenja? Pa valjda to da je taj resor u trećem planu i da proširenja u sljedećem mandatu Komisije neće biti. To je vijest, a ne nagađanja o tome tko je ili nije u Europi htio vidjeti hrvatsku povjerenicu u tome resoru. Proširenjem se ionako u Europi nitko ne bavi osim valjda jedino u samim zemljama kandidatkinjama, mada je svima jasno da bez rješavanja novog odnosa s Velikom Britanijom i reforme institucionalnog okvira samog EU-a i eurozone nema ni govora o proširenju.

  • Ivor:

    Nadam se da će potpredsjednica i povjerenica za demokraciju problematizirati demokraciju u Srbiji kao zemlji kandidatu, koja je navodno "parlamentarna demokracija" po vlastitom ustavu, a u stvari je autokracija jednog čovjeka - trenutnog predsjednika Vučića. U Srbiji demokracije nema u ... prikaži još! dovoljnoj mjeri da bi postala članica EU i na tome Šuca mora inzistirati ako će raditi svoj posao!

Još iz rubrike Premium

HOS
12
Postrojba podjela

Jesu li HOS Keleminec, Skejo i ‘ZDS’ ili ratnici iza kojih nema repova ratnih zločina?

Zvonimir Despot

Gdje bi danas bila granica s Italijom da nije bilo Svetozara Borojevića – Lava od Soče

42
Slavonija
Suzana Lepan Štefančić

Nepravda je da Slavonci dobivaju manju plaću od Zagrepčana

2