2 8°C
 • Avatar CORPUS OMNE . . .
  CORPUS OMNE . . .:

  Od sve sile naših "generala" (jel se itko pita odakle tolika količina tih najviše rangiranih časnika u RH) najmanje se spominju oni koji su doista bili vojno educirani, koji su, zapravo dali najveći strateški , ali i operativno taktički doprinos ... prikaži još!s domovinskom ratu, koji su tvorci pobjede u tom ratu, a koji se nisu ogriješili o međunarodne i običajne zakone ratovanja. Njih nema na skupovima generalskog zbora, ali ni u "braniteljskim" hvalospjevima. Njih se ne spominje prilikom evociranja uspomena i slavljenju prijelomnih događaja u domovinskom ratu. Njih se ne interviuira leva-leva u medijima niti se spominju od strane dužnosnika vlasti u odgovarajućim prigodama. Oni žive normalni ljudski, obitljskii život bez medijskog ili političkog eksponiranja, bez prozivanja bilo koga za bilo što, bez neprestanih pozivanja na zasluge i posebna prava, bez stalnog kukanja na materijalni status i traženja posebnog mandarinskog, staleškog položaja u državi koja ih mora pitati i uvažavati njihovo mišljenje ama baš o svemu: od slobode mišljenja, svjetonazora, (selektivnog) poštovanja zakona, tzv. državne ili pak dnevne politike do obrazovanja, kulture etc.

 • btw:

  dajte bre hrvati sta se palite,evo citam uskoro ulazite u sengen zonu i to je bitna stvar,sve drugo je nebitno...sta mi u srbiji da kazemo,pobeze nam sva omladina i svi koji nesto vrede u zapadnu evropu,lekari,inzenjeri,zanatlije,i niko nema nameru da ... prikaži još! se vrati nazad.vi ste u mnogo boljem polozaju,a za hag i slicna sra..a bas vas zabole.

 • darwil:

  Ovaj novinar sve pobrkao, ja tokom suđenja a i čitanja optužnice nigdje nisam našao riječi Hrvatska i Hrvatska vojska ali sam našao HVO,,Herceg bosna,BIH.....dakle molim za koncentraciju.

Još iz rubrike Premium

Poljoprivrednici
Kako ćemo posijati...

Poljoprivreda do 2030. mora iz socijale prerasti u posao od kojeg se može živjeti

Plenković u Saboru
LJUBICA GATARIĆ

Javni sektor nije opravdao rast plaća iznad BDP-a

6
Ilustracija
marinko jurasić

Medijska histerija stvorila Facebook-osvetnike

5