Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
66 10°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
  • Spezzi:

    Zato jer mi i Sjeverna Koreja još imamo socijalizam i komuniste na vlasti. Opraštanje dugova samo znači da to neću platiti ja, nego netko drugi. Nema ništa badava, sve se plaća samo je pitanje to će platiti ! Kod nas ... prikaži još! se država shvaća kao neko strano tijelo koje ima svoju blagajnu i proizvodi svoje novce. Ne, drugovi dragi, država je samo posrednik, skuplja naše novce i dijeli dalje. Ako ne plati Marko platit će Janko.

  • stefj:

    Pitanje je koja je mjera bolja, da li npr. Austrija koja nadoknađuje 80% (bruto) plaće ili Hrvatska koja daje 4000 Kn i oprašta poreze za taj period. Vani se sve uvijek izražava u bruto vrijednostima, ne neto kao kod nas... ... prikaži još! Ne treba zaboraviti da Hrvatska ima puno lošiju strukturu BDP-a od svih ostalih, gdje su turizam i potrošnja glavne komponente. Budući da je zabranjen rad, da je sve stalo na prvom set mjera, vjerojatno bi se većina poslovnih subjekata zatvorila i svi radnici bi završili na burzi... Vlada je mogla birati; ili ove malo jače mjere ili desetke tisuća zatvorenih tvrtki i obrta, te stotine tisuća novih nezaposlenih na burzi. Ovako si je vlada kupila možda pola godine prije raspada... 6 mjeseci je dovoljno da se društvo medijski pripremi za suživot s virusom, a već će se i dobar dio stanovništva zaraziti, pa će se prestati brojati...

  • wimamanianiia:

    Ovo je stvarno bolesno, necu to citati da ne zagadjujem zdravi razum. Pa od cega se financira drzava nego od poreza? Koga cete opljackati da vam dade novce za place i mirovine, ili sto rasprodati u zemlji da napunite budzet, ... prikaži još! akoo ga ne napunite porezima? Poremecen je onaj tko misli da moze vjecno na tudjoj grbaci zivjeti, tako kao i Anemicni sto masta da ce i dalje sisati novce tudjim poreznim obveznicima iz EU fondova. Nema vise toga, EU-ropska zloconacka tvorevina je krepala i bankrotirala, nemaju drzave vise novaca ni za svoje gradjane uzdrzavati, kamoli tudje. Ubuduce cete zivjeti samo od svoga rada, o toga sto proizvedete u Hrvatskoj, inace cete pasti travu na ledini, sa zlocinackom, budete li mastali zajedno njima da ce vas netko drugi vijecno uzdrzavati.

Još iz rubrike Premium

Rijeka: Početak cijepljenja građana u Primorsko-goranskoj županiji
Sandra Veljković

EU kasni s cijepljenjem? Razlog je i u državama članicama

Mario Mandžukić
Milan Ivkošić

Mandžukić ili – veliki klubovi samo u moćnim zemljama

DR. BOŽIDAR POPOVIĆ

Degradirajuće je što se mirovina, dijagnoza PTSP-a i invalidnost doživljavaju kao nagrada braniteljima

6