Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dominik Tomičević

Filmska priča Hrvata: 'U Davosu mi je Bill Gates uručio nagradu, a naša rješenja koriste NASA, Pfizer, Porsche...'

28.03.2022.
u 16:38

Prepoznavši probleme u softverskim rješenjima za grafikonske baze podataka s kojima je radio, Dominik je s Markom Budiselićem razvio kompaniju Memgraph, koja je zatim prošla kroz akceleracijski program Techstars u Londonu. Ona nudi open source softversko rješenje koje mogu slobodno koristiti developeri u informatičkom sektoru iz čitavog svijeta, a usvojile su ga do danas stotine developera iz najzvučnijih tehnoloških, farmaceutskih i financijskih kompanija današnjice – poput SpaceX-a, Porschea, Pfizera, Intela, Boscha, Toshibe, Samsunga, Huaweija, Morgan Stanleya, pa i same NASA-e.

Komentara 2

Avatar BitceSveOK
BitceSveOK
17:28 28.03.2022.

Bravo dečki. Nemojte se samo prodat za sitnu lovu, a već ste na putu da to napravite kad vas Gates hvali.

Avatar airbizz
airbizz
13:46 29.03.2022.

u davos idu oni koji žele krojiti svjetsku kartu i oni koji rade za njih. nagrada od njih je isto kao kada je rohatinski prodao naše zlato onima koji mu kasnije daju nagradu za guvernera godine.nagrade za poslušnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?