Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI NASTAVAK SPECIJALA

Akciju Bugojanske skupine jugoslavenski režim je iskoristio za kažnjavanje proljećara

21.10.2021.
u 19:05

Hrvatska je tijekom komunističke vladavine u avnojevskoj Jugoslaviji proživljavala mnoge teške trenutke, pogotovo u prvim poslijeratnim godinama. No zacijelo i nije tako iznenađujuće da se najdepresivnijom opravdano smatra 1972. godina, koja bi se trebala ubrajati u relativnoprosperitetno razdoblje punih četvrt stoljeća nakon pobjede antifašista u Drugom svjetskom ratu. Vrhunac psihološkog rata bio je nerealno planirani pokušaj tzv. Bugojanske skupine, koju je formiralo Hrvatsko revolucionarno bratstvo s ciljem da u bosanskim brdima podigne „narodni ustanak“ protiv komunističkih vlasti.

Komentara 14

SE
Serdar222
12:15 22.10.2021.

Markovinac, tzv. Bugojanska skupina su bili teroristi, bez obzira na namjere, u istu kategoriju spada i onaj što je oteo avion, pa ga Ameri osudili na 35 god. zatvora. Mislim da je te naivce netko svjesno žrtvoao, tko zna s kojom namjerom.

DU
Deleted user
13:25 22.10.2021.

Serdar222: Sve zavisi od stalališta. Naime Arafat je prvo bio "terorist", a potom se spanđao sa velikima pa dobio Nobela za mir.Drugo razmisli netko dođe u tvoju zemlju ratovati, onako iz svog interesa i on nije "Terorist", ali oni kojii brane svoju zemlju ćesto se nazivaju teroristima. Oni koji su pobili 300 000 Hrvata ratnih zarobljenika 1945. god, oteli im imovinu, njih smo zvali "osloboditeljima" itd, razmisli.

AN
Antiteza
00:53 22.10.2021.

‘Akciju Bugojanske skupine jugoslavenski režim je iskoristio za kažnjavanje proljećara’ je suptilan način za raći istinu, da su naivni teroristi ukazali represivnom aparatu na opasnost i brutalnost terorizma inspiriranog nacionalizmom pa nehotice naštetili našim Proljećarima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?