Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.11.2012. u 12:00

Tunel je naime već asfaltiran pa su ga vozači počeli koristiti premda u njemu nema ni rasvjete.

Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, vjerojatno ima u rokovniku negdje zapisano da u travnju iduće godine treba svečano otvoriti tunel Sv. Ilija kroz Biokovo. No prije toga trebao bi ga – zatvoriti, i to po mogućnosti što prije. Tunel je naime već asfaltiran pa su ga vozači počeli koristiti premda u njemu nema ni rasvjete. Upozorenje “stop tunel zatvoren”, ispisano sprejem na betonskoj bloketi nitko ne shvaća ozbiljno, a policije nema nigdje jer tunel nije službeno otvoren. A ni zatvoren.

Ne zna doktor Gabrić kako se teško uhljebiti u HAC-u

Nikica Gabrić, poznati oftalmolog i osnivač Nacionalnog foruma, pita se u Globusu zašto je normalno da netko tko je radio u Hrvatskim autocestama i ako je potkradao ovu zemlju ima pravo na 300 tisuća kuna otpremnine, a dobar liječnik nema pravo na otpremninu. Doktor Gabrić ne shvaća socijalnu komponentu hrvatskog društva. Dobar liječnik će uvijek naći posao, a trutovi iz Hrvatskih autocesta teško će naći novi obilno plaćeni posao na državnim jaslama.

Štićene osobe mogu odahnuti - dobit će nove limuzine

Zoran Milanović, premijer, pita se zašto Vlada uopće raspravlja o rutinskoj nabavi 64 nova vozila za “pratnju i podršku štićenih osoba” kao da kupujemo Mona Lisu. Da, treba raspraviti zašto pratimo čak 64 Mona Lise.

謝謝你,先生馬拉什 (Hvala, gospodine Maras)

Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta, predložit će Saboru da hrvatskim tvrtkama zakonski omogući korištenje riječi iz stranih jezika u svom nazivu. Do sada su tvrtke u naziv smjele staviti samo hrvatske riječi ili one iz mrtvih jezika poput latinskog i starogrčkog, što je dovodilo do brojnih žalbi poduzetnika koji su željeli neki engleski naziv. Liberalizacija nazivlja sigurno će pomoći izvoznicima i tvrtkama koje posluju s inozemstvom jer partneri više neće “lomiti” jezik, ali otvara i niz praktičnih pitanja. Primjerice, kako će postupiti nadležni službenik kada se pojave prva trgovačka društva s namjerom da registriraju naziv na kineskom jeziku i pismu. I sve to za 10 kuna.

Komentara 2

CV
crna vrana
14:10 09.11.2012.

Do sada su tvrtke u naziv smjele staviti samo hrvatske riječi ili one iz mrtvih jezika poput latinskog i starogrčkog, što je dovodilo do brojnih žalbi poduzetnika koji su željeli neki engleski naziv. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Zakon se je do sada striktno provodio , nema što ! West Gate, City One, Avenue Mall su hrvatski odnosno latinnski ili starogrčki nazivi,štoli !? Za krepat od smijeha ,koju mi nakaradnu vlast imamo!

OB
-obrisani-
15:13 09.11.2012.

To se sigurno zakon mijenja po naputcima lingviste Jovančeta. Ćiro: Jovanoviću, papak si i meni te je žao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?