Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSPODARSKO VIJEĆE Dana puna potpora novom županijskom proračunu

Poduzetnici spremni za krizu

26.11.2008.
u 17:19

KARLOVAC – Po podacima koje je na današnjoj sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća iznio Mladen Kobasić, 4000 poduzetnika Karlovačke županije prošle je godine ostvarilo porast prihoda za 13 posto. U protekle četiri godine za čak pet tisuća smanjena je i nezaposlenost. Koliko je konkretno novih radnih mjesta otvoreno nije odgovoreno.

– To što imamo službeno manje nezaposlenih ne znači da su ti ljudi doista dobili posao, tu je najčešće riječ samo o administrativnom smanjenju broja nezaposlenih, jer svi znamo da toliko radnih mjesta nije otvoreno – zaključio je regionalni povjerenik SSSH Nikola Badovinac.

Članovi GSV-a raspravljali su i o Nacrtu novog županijskog proračuna koji je, po riječima pročelnice financija Marije Gemeri, planiran na iznos od 156,7 milijuna kuna. Nakon objašnjenja o troškovima za plaće županijskih djelanika, što je zatražila predstavnica Karlovačke pivovare Dijana Klekar, a na što će se utrošiti ukupno 11,6 milijuna kuna, GSV je proračunu dao jednoglasnu podršku.

Ranko Baždar potaknuo je i raspravu o gospodarskoj krizi, a uime poslodavaca predsjednik Uprave PPK-a Zvonimir Crnković kazao je kako oni imaju varijantu i za dobar i za loš scenarij krize, ali ne očekuje da će ostvarivati dosadašnji rast prihoda. Na sličan način, potvrdila je Dijana Klekar, za sljedeću godinu pripremila se i Pivovara. (I. M. Z.)

Želite prijaviti greške?