Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.11.2012. u 12:00

Kolega iz splitskog SDP-a Ivi Baldasaru zamjera što je 1991. napustio Split s obitelji, “pobjegao” u Italiju i vratio se tek 1998. godine

Raskol u Splitu

Ivo Baldasar, SDP-ov kandidat za splitskog gradonačelnika, dobio je nenadani medijski udarac od stranačkog druga Vinka Bajrovića. Kolega iz splitskog SDP-a Ivi Baldasaru zamjera što je 1991. napustio Split s obitelji, “pobjegao” u Italiju i vratio se tek 1998. godine. Baldasar na neočekivanu prozivku u Slobodnoj Dalmaciji odgovara kako je “osobno smatrao da je u Italiji korisniji radi prikupljanja pomoći”. Uskoro ćemo vidjeti je li boravak u Italiji Baldasaru bio osobno koristan i za prikupljanje glasova.

Dragi ljudi

Nove muke sirote starice nakon šest dana zatvora

Minka Maltarić, starica iz Cvetlina, zbog komunalnog duga od 624 kune Ivkomu iz Ivanca završila je u zatvoru na šest dana. Priči nažalost tu nije kraj jer je siromašnoj starici dug ostao, a k tome iz tvrtke Ivkom, koja je i pokrenula ovrhu, poručuju da je ona njih osramotila i valjda razmišljaju o podizanju nove tužbe protiv nje, piše Poslovni dnevnik koji je učinio i skromnu gestu pa platio dug starice.

“Želite li platiti i dugove ostalih dužnika?” pitali su ih ti dragi ljudi iz Ivkoma.

Poduzetna Marija Vidošević

Nadanova majka - najbogatija umirovljenica

Nadan Vidošević, predsjednik HGK, izveo je svoju 79-godišnju majku Mariju na koncert Doris Dragović u Lisinski gdje su nasmiješeni pozirali fotografima. Razloga za zadovoljstvo im ne manjka: majka se može ponositi uspješnim sinom, a i sin uspješnom majkom. Jutarnji primjećuje da je Marija Tudor Vidošević najbogatija umirovljenica u Hrvatskoj. Bivša bankarska službenica u svojoj 72. godini života otkrila je poduzetnički duh i osnovala tvrtku BOR HZA koja u vlasništvu ima nekoliko vila na Jadranu, vilu na Prekrižju, stanove na Pantovčaku i u Splitu te motornu jahtu. Vrlo vjerojatno nema dugova komunalnom poduzeću i posve sigurno postat će obveznik Linićeva poreza na imovinu.

Bogataši u dilemi

Djevičanski ili Kajmanski otoci - pitanje je sad

Slavko Linić, ministar financija, još uvijek razmišlja o detaljima budućeg poreza na imovinu. I bogataši razmišljaju – gdje da sklone ostatke bogatstva? Na Djevičanske ili na Kajmanske otoke.

Želite prijaviti greške?