Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tevi nije potreban program biotehnologije

Pliva prodaje biogenerički pogon, još 200 otkaza?

13.03.2009.
u 18:10

Nagađanja o tisuću otkaza u Plivi ipak bi se mogla ostvariti. Nakon 790 najavljenih otkaza Plivom se sve više šire glasine da bi do kraja godine još 200 radnika moglo ostati bez posla. Neslužbeno se doznaje da novi vlasnik, izraelska Teva, namjerava posve ugasiti Plivin program biotehnologije. Navodno je Teva odlučila prodati pogon za proizvodnju biogenerika u Savskome Marofu, koji se počeo graditi prije dvije i pol godine i stajao je 20 milijuna dolara.

Pliva se prije četiri godine u partnerstvu s Mayne Pharmom počela baviti razvitkom, opskrbom i prodajom dvaju biogenerika – eritropoetina i faktorima stimulacije rasta granulocita.

Bivši Plivin vlasnik, američki Barr, unatoč velikim ulaganjima u njihov razvitak, nije pokrenuo proizvodnju tih lijekova. Navodno će Teva svoj biogenerički program razvijati sa švicarskim Lonza Groupom. – Kako Teva raspolaže najsuvremenijim kapacitetima u biotehnologiji, nakon sveobuhvatne evaluacije postojećih projekata očekuje se znatnije smanjenje opsega Plivinih aktivnosti u tom dijelu poslovanja.

U skladu s poslovnom politikom kompanije, Pliva ne može detaljnije komentirati ostala nagađanja u medijima ili pak potencijalne poslovne poteze. Kao i do sada, o svim za poslovanje bitnim strateškim poslovnim odlukama Pliva će na vrijeme izvijestiti medije, javnost i druge zainteresirane – priopćili su danas iz Plive.

Želite prijaviti greške?