Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGLASAK

Obama pobijedio Ameriku

04.06.2008.
u 19:20

Barack Obama u utorak navečer osigurao je nominaciju Demokratske stranke za američke predsjedničke izbore u studenome ove godine. U izravnom televizijskom prijenosu iz Minnesote objavio je svijetu da se u Americi dogodio povijesni dan jer prvi Afroamerikanac postaje predsjednički kandidat.

Je li zaista otvorena nova stranica američke povijesti u kojoj bi se, kako najavljuje Obama, trebalo vratiti povjerenje međunarodne zajednice u američku snagu, odlučnost i svjetsko liderstvo te potaknuti 300 milijuna Amerikanaca da krenu u gradnju nove obećane zemlje", brzo ćemo doznati.

Do studenoga će republikanac John McCain upotrijebiti sve moguće trikove i predizborne metode kako bi pobijedio Obamu, mlada političara koji generaciji rođenoj nakon Vijetnamskog rata i završetka hladnog rata, nudi paket promjena za koje ni sam još ne zna rješenja ni put kojim ih treba predvoditi. Barack Obama tipična je američka priča.

O tom kako se svakom građaninu pruža ista šansa, san koji postaje java, nepravda i poniženje koje se upornim radom i žrtvom za druge pretvara u političku poruku manjine dovoljnu snažnu da zakotrlja nezaustavljivu grudu novog doba, novog vremena. Svi čekaju pravi početak 21. stoljeća, čije je demokratsko stupanje na scenu zaustavljeno u osam godina Bushova mandata.  Ponašajmo se opet kao Amerikanci.

Nemojmo promijeniti samo glavnog čovjeka i njegovu stranku u Washingtonu nego i cijeli Washington  poručuje Obama. Hoće li Barack Obama imati snage, znanja i potpore da lijepo posložene rečenice iz predizborne kampanje oplodi stvarnim uspjehom i vrati staru slavu Amerike i njezine nacionalne valute, dolara, ili će postati još jedan političar koji je želio puno, obećavao još više, a ostvario malo?

I da kojim slučajem izgubi predsjedničku utrku u studenome, Obama je već pobijedio! Ameriku!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?