Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.01.2014. u 14:00

Nova TV i Ana-Marija Vuković razotkrili muljanje s tobožnjim sportskim kampom nogometne vrste

PERVANOV DNEVNIK

Nedjelja, RTL 2, 22.30

Hvalevrijedna ambicija (zabaviti gledatelje) ima svoje vjerne sljedbenike u gg. Željku Pervanu i Mladenu Horvatu – jer ste vi to tražili. “Pervanov dnevnik” ove dvojice veterana gledali ste svakodnevno ljeti, a sad se održao samo nedjeljom na programu već više od mjesec dana, još od prvog prosinca prošle godine. Večeras su emitirana čak tri glazbena broja: prijeratni Grubišić-Pervanov genijalni “Serbus, dragi Zagreb moj” (proročanska parodija današnje vladavine narodnjaka) i suvremene izvedbe ‘gay-friendly folk pjesme’ i virtuoznog ‘Fado Croato’. Gay-friendly je imala fotografije kojekakvih nabildanih mladića i tekst tužne ljubavne pjesme ostavljenog partnera. U ‘Fadu’ su Pervan i Horvat u studiju dnevnika, za voditeljskim pultom, uzeli gitare i uživljeno prebirali prstima kao da sviraju, što je bila drska provokacija, jer u tonskoj podlozi fenomenalno su muzicirala dva nepoznata umjetnika.

1 VIJENAC

STUDIO 4

Ponedjeljak, HRT 4, 18.25

Sve moguće vijesti o islamistima, koji se u Volgogradu (bivšem Staljingradu koji je bivši Caricin) raznose bombom ili bombu postavljaju pod autobus, ni riječi da kažu koje su narodnosti ti teroristi. Svi naši TV urednici i svi TV novinari svih malih hrvatskih televizija u malenoj Hrvatskoj (HRT, Nova TV, RTL TV) kao da su u izravnoj vezi s državničkim brigama predsjednika Putina i njegovim nevoljama da održi mir i red. Ni novinarka Mirjana Posavac nije osjetila potrebu da svoju gošću dr. Jelenu Jurišić (stručnjakinju za Rusiju) zamoli da nam svima objasni misteriozni pojam Sjeverni Kavkaz, preuzet iz svih vijesti iz bijelog svijeta što su ih rutinski preradile vješte hrvatske ruke, bez suvišnih detalja. Gđi Jurišić uspjelo je jedino to da, odgovarajući na niz pompoznih pitanja, izgovori umetnutu rečenicu o Čečenima, citiramo, ‘koji su ipak jedan od najprogonjenijih naroda u povijesti Rusije’.

4 KAKTUSA

DNEVNIK

Utorak, HRT 1, 19.30

Gđa Sanja Mikleušević Pavić i večeras vodi dnevnik, a nju vodi njena ambicija, jer ne zna se što bi drugo natjeralo ovu utjecajnu gospođu da i na Staru godinu dirinči za pultom dnevnika. Prepričavajući novogodišnju poslanicu iz usluge je prevela predsjednikovo strano razočarenje u naše hrvatsko razočaranje. Nije lijepo od predsjednika Josipovića da govori ‘razočarenje’ u zemlji u kojoj 95% ljudi misli da je to ispravno. Učinio je to i večeras u svojoj državničkoj novogodišnjoj poslanici. U javnom komuniciranju rabiti stranu riječ razočarenje (i kvalitet), umjesto hrvatskih standarda razočaranje i kvaliteta, donedavni je specijalitet naših nogometaša i njihovih selektora, u prilikama kad žele ispasti posebno pametni. Na kraju je čak i Igor Štimac naučio da se kaže ‘kvaliteta’, pa usporedimo li razinu njegova obrazovanja s prof.dr. razinom obrazovanja g. Josipovića, onda tu ne bi smjelo biti teškoća.

1 KAKTUS

RTL VIJESTI

Srijeda, RTL TV, 16.30

Prvi dan Nove godine prvi je europski dan Republike Hrvatske: ruka pravde posegnula je za osobama čije se izručenje traži na temelju Europskog uhidbenog naloga, tj. za šefovima jugoslavenskih tajnih službi i nekolicinom banalnijih kriminalaca s interpolovih tjeralica. U cijeloj toj vijesti jedino je bilo sumnjivo to da nema uobičajenih uličnih anketa s pitanjem što mislite o uhićenju. Ulične ankete su omiljena novinarska forma kad je riječ o nečemu nerazumljivom, npr. o vanjskom dugu, ali ne zaziru ni od običnih pitanja o tome gdje ćete dočekati Novu godinu i što mislite o poskupljenu mlijeka, najvažnije je da upitani pojma ni o čemu nemaju. Predsjednika Josipovića zapalo je pitanje iz zadnjeg reda okupljenih novinara (koje je u večernjim vijestima iščezlo) “zašto se toliko otezalo s izručenjem”, na što je on iskreno začuđeno odgovorio “pa zakon je počeo vrijediti od danas”.

4 VIJENCA

VIJESTI

Četvrtak, HRT 1, 14.30

RTL TV maknula je sa svojeg teleteksta tek nešto poslije 19 sati tobožnju vijest da je g. Josip Perković odmah po uhićenju prenoćio u bolnici. I Nova TV je do kasno navečer na teletekstu držala istu izmišljotinu da je dotični odmah upućen u bolnicu. Ova rijetko viđena profesionalna sramota i Nove TV i RTL TV potpuno je nerazumljiva, jer je HRT cijeli dan na teletekstu imala točnu vijest, poduprtu izjavom odvjetnika g. Perkovića, da se uhićenik osjeća dobro i da je u bolnici bio samo na kraćem liječničkom pregledu obaveznom za sve nove uhićenike. Neistina da je Perković bolestan, dok Njemačka traži njegovo izručenje zbog sudjelovanja u ubojstvu, mogla je biti objavljena na dvije televizije iz samo dva razloga: ili u interesu pritvorenih kriminalaca ili zbog profesionalnog nemara. A možda je sve to skupa totalno nerazumljivo, kao i ponašanje onih koji su se veselili kad je otkazana Snježna kraljica.

1 VIJENAC

DNEVNIK  

Petak, Nova TV, 19.15

U centru Zagreba u tijeku je razbojstvo, jer Bandić ne bira sredstva kako da građanima otme Svetice na kojima se dnevno rekreiraju tisuće ljudi. Nova TV i njena sportska urednica Ana-Marija Vuković jedine su razotkrile njegovo muljanje s tobožnjim kampom za nogometnu reprezentaciju. Pustile su snimku na kojoj on javno govori neistinu da su svuda u svijetu takvi kampovi u centru grada, a istina je da su i po 40 km izvan grada. HTV-ova novinarka opće prakse Dajana Šošić napravila je tzv. objektivni izvještaj koji je voditeljica Sanja M.P. totalno neprofesionalno još malo pojačala, dajući mucanjima Davora Šukera važnost koju ne zaslužuju. A sportski novinari HRT-a i dalje se gotovanski drže samo sportskih prijenosa. Rade ih toliko loše da većina gledatelja već desetljećima gasi ton. Jednog dana će se ti gotovani, kad već nisu za komentatore, možda ipak primiti časnog i odgovornog novinarskog posla. Kada?

4 VIJENCA

PODNEVNI DNEVNIK

Subota, HRT 1, 12.00

Urednica Mašenka Vukadinović objavljuje prilog s granice prema Sloveniji, u kojem nema tradicionalno abnormalne sumnje u moralni integritet Hrvatica i Hrvata koji, ma zamislite samo, idu na skijanje. Nema čak ni ubojitog satiričkog žalca takvih reportaža, tj. podsmjehivanja vječnoj sarmi u prtljažniku. Reporterka Kristina Pešić Biondić stoji na Bregani, normalno anketira vozače u najboljoj skijaškoj dobi (između 30 i 40) i javlja da nema prevelike gužve, osim na prilazima skijalištima u Italiji, Austriji i Švicarskoj. U jednom drugačijem slučaju, u srijedu se na kraju dnevnika totalno neuobičajeno pojavilo ime voditeljice Zinke Mašić kao urednice emisije. Dosadašnji urednik odličnog novog Dnevnika Mreže TV g. Ivan Kraljević dao je otkaz zbog nesuglasica oko jednog njegova komentara. Za vrijeme njegova uređivanja rasla je popularnost emisije, pa je njegov Mrežin dnevnik u 21 sat bio gledan u 70.000 kućanstava.

1 VIJENAC

>> Nakon badnjačke TV akrobatike, treba preživjeti 
i novogodišnji program

Komentara 7

Avatar bluestar
bluestar
14:31 05.01.2014.

Izgleda da ni g. Starčević nije stigao primijetiti kako je patrijarh Irinej čestitao Božić svojim sunarodnjacima “u Dalmaciji, Hrvatskoj, Slavoniji, Lici, na Kordunu i u Baniji”. Baš bi me zanimalo je li ijedna televizija prenijela taj dio teksta ili su se sve na vrijeme "solidarizirale" kao i u slučaju gđe Markić.

A1
Ardo 1944
15:27 05.01.2014.

Što se tiće nekih starijih sportskih komentatora tu je g.Starčević u pravu.Nemaju pojma o hrvatskom jeziku.

BR
Brandfackel2
16:29 05.01.2014.

Totalno je nebitno što kažu ove bezvezne televizije. Njihovim informacijama ionako vjeruju samo oni koji su spremni za Jankomir, Vrapče, Popovaču... Nitko normalan više ionako ne vjeruje laprdanjima ovih "mainstream" izdajnika poput JRT preko Yutarnjeg do raznih Radio Stojadina. Prije ili kasnije svi će takvi proći poput Fekal Tribune.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?