Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.12.2012. u 23:01

U kakvom se to društvu s "protivnikom" obračunava preko leđa žene?

Brutalni napad na suprugu vukovarskoga gradonačelnika Željka Sabe, samo zato što je njegova supruga i prijetnje, koje su jučer upućene njegovoj kćeri, poražavajući su i zabrinjavajući događaj ne samo za Vukovar, nego i za cijelo društvo. Kakvo smo mi to društvo u kojem je moguće da ikome padne na pamet da padne tako nisko i obračunavati se figurativno ili doslovno s \"protivnikom\" bilo zbog političkih ili nekih drugih razloga preko leđa njegove žene ili djece? Tim gore što je Željka Sabo pretučena u privatnosti svoga doma.

Ama baš svatko ima pravo biti zaštićen i siguran u svome domu i nepovredivost doma je u civilizacijskom smislu svetinja, a kamoli kada se u njemu \"muški\" elektrošokerom udari na bespomoćnu ženu. Ako nemaju napadači na obitelj Sabo žene i djecu, imaju majke. Opravdanja za ono što su napravili nema, niti ga može biti, čime god da su bili motivirani. Ako se okrutan i sirovi nasrtaj na ženu i kćer vukovarskog gradonačelnika dogodio zbog političkih razloga, demokracija je prekjučer zamukla u tom gradu i potonula u mrak.

Možete nekoga ne podnositi, možete ga i mrziti, i to se ljudski da shvatiti, ali osvećivati se na ženi i djetetu jadno je da ne može biti jadnije, nisko da ne može biti niže. Nakon svega, nema nikakve sumnje, policija će učiniti sve da zaštiti obitelj Sabo, rane će na tijelu njegove supruge zacijeliti prije nego strah zbog proživljenog. Napadači će vjerojatno biti uhićeni i sankcionirani.

I nije ovdje samo riječ o Sabu i njegovoj obitelji, jer u patrijarhalnom društvu, koje krši ljudska prava i žena i djece, napad na ženu u nepovredivosti doma napad je na humanost i ljudskost društva.

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
10:33 15.12.2012.

kojeg li lupetanja!! kakav napad na ženu? ajmo, što se zbilja dogodilo? s par modrica je prošla. zašto, to samo ona i njezin dragi znaju. možda su došli naplatiti dug s ljetovanja neki drugi ljudi, kojima ovi nisu platili. čim. čim je spomenuo hdz, odmah je svima jasno da iza ovog stoje unutarstranačke previranja u sdp-u u vukovaru. ionako su na vlasti zahvaljujući neimenovanoj manjini, kojoj su jako puno obećavali, al od toga ništa, pa se sad i lokalni izbori čine sasvim izvjesno izgubljeni, bar što se tiče sdp-a tamo. zašto bi napad na ženu bio napad na cijeli društvo? nije li ogromna većina stradalih u kojekakvim sukobima u ovoj zemlji muških? nije li ogromna većina zuaposlenih u javnom, zdravstvenom, školskom sektoru upravo žena? recite mi jednu općinu, županiju, grad, javnu upravu, a da su muškarci u većini, ili barem na polovici u broju zaposlenih! gdje žene kolo vode, tamo nema nikakvog napretka. one su najnesigurnije i najparanoičniji suradnici. jednu finsku vode žene, pa vidimo da su odonda propali, da se ugrezli u korupciji. koga ćete za uzor?!

FI
fiberglas
11:07 15.12.2012.

Sve mi tu miriše na bračno nasilje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?