Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29.11.2013. u 12:00

„Tko će sve to zapamtiti“, požalio se Kučić, za kojeg je potvrđeno da je u HGK bio zaposlen od 2008. do 2012. godine

Miro Kučić, pomoćnik ministra poljoprivrede, našao se pod povećalom istražitelja jer je bio savjetnik Nadana Vidoševića, a sumnja se da nije uopće dolazio na posao. Jutarnji piše da je Kučić primao od HGK plaću od 14.000 kuna s dodacima, ali se danas „ne sjeća“ kada je radio u Komori. „Tko će sve to zapamtiti“, požalio se Kučić, za kojeg je potvrđeno da je u HGK bio zaposlen od 2008. do 2012. godine. „Imao sam posla preko glave“, brani se Kučić od optužbi premda priznaje da je Vidoševića kao njegov savjetnik „jako, jako malo viđao“. Ali visoku savjetničku plaću viđao je – redovito.

Pomoćnik ministra na mobitelu surfao za 9508 kuna

Ivan Klešić, glavni državni revizor, otkrio je različite nepravilnosti u radu čak 13 od 20 ministarstava piše Jutarnji. Svima je zajedničko da troše previše i bez odgovarajuće kontrole. Među nekontroliranim troškovima ističu se „rezervacija parkirališnih mjesta“, za što u Ministarstvu zaštite okoliša plaćaju nemalih 197.000 kuna, dok je pojedinačno najveći proboj zabilježen u Ministarstvu turizma, u kojem je jedan pomoćnik ministra u mjesec dana na surfanje internetom preko mobitela potrošio čak 9508 kuna.

>> 'Najosjetljiviji su dužnici u švicarcima? Ne'š ti najosjetljivije'

Vesna Pusić ima razlog više da izbjegava kamere

Vesna Pusić, prva potpredsjednica Vlade, doživjela je bolan incident ispred Banskih dvora kada nije vidjela TV snimatelja te se zaletjela u njegovu kameru. Ubuduće će imati još jedan razlog više da izbjegava kamere.

Profesor koji griješi iz kvartala u kvartal

Branko Grčić, potpredsjednik Vlade, požalio se Globusu kako je posao u Vladi doživljavao drukčije dok je bio profesor na fakultetu. Tada je, kaže, mislio da su poznavanje ekonomske teorije i sistematičnost u radu dovoljni za vođenje ministarstva, ali sada ispada da nisu jer ga život i turbulentan sustav, nastavlja on, samelju. Grčić smatra da je njegov profesorski stil „vrlina, a ne mana“, ali to ne objašnjava niz njegovih pogrešnih kabinetskih procjena. U dvije godine mandata profesor Grčić iz kvartala u kvartal pogrešno prognozira rast/pad BDP-a, a griješi i u procjeni povlačenja novca iz fondova EU. Da je student, a ne profesor, ne bi se dobro proveo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?