Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Na HTV-u su se tukli oko emisija. Uzalud, ljetna shema uništila ih je sve

'23.02.2009., Zagreb - Trgovacki centar Mercatone. Photo: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL'
'Tatjana Tadic/PD/PIXSELL'
07.06.2013. u 14:00

Samo u informativnom programu ukidaju petnaestak emisija, idu na raspust. A nisu djeca

Počelo je ukidanje tv emisija. Moj omiljeni “Spektar” HTV-a emitirat će još dvije emisije i ukinuti se. Već danima najavljuju - u zadnjoj emisiji, još dvije emisije do početka ljetne sheme...Tako je sa svim emisijama HTV-a. Do kraja lipnja biti će ukinute skoro sve. Ostat će, kažu mi s HTV-a tek “Nulta točka” i još jedna magazinska emisija. Pa koliko se emisija ukida?

- Samo u informativnom dijelu programa petnaestak a na cijelom HTV-u ukidaju na desetke redovitih emisija!

Riječ je, naravno o znamenitoj “Ljetnoj shemi”. Vremenu apsurda, neodgovornosti i nepoštovanja gledatelja. U našem društvu samo je jedna djelatnost koja ima pravo na “ljetnu shemu”. Školstvo. I to ne zbog učitelja, nego zbog djece, koja imaju pravo na prirodni raspust. To su si pravo uzeli i tv-djelatnici. A nisu djeca. Gase kamere, raspuštaju ekipe. Kažu, mala je gledanost, a troškovi veliki. Neće biti niti ljetne, a najgledanije “Boje turizma!?”.

U vrijeme besparice, kada se svi u državi, naročito u medijima trude novim izdanjima istisnuti koju kunu više, naše tv, poglavito ona javna, plaćana putem tv-pretplate, odlučuje raspustiti ekipe. Prvo nas je, u 2013. HTV impresionirala desecima novih političkih, vanjskopolitičkih, društvenih, dokumentarnih, vjerskih, manjinskih emisija, prikovala nas uz ekrane, povratila gledatelje, unutar HTV-a vodili su se ratovi koja će ekipa osvojiti termin, da bi sada, sav taj trud prebrisala - “ljetna shema”.

A komercijalne TV, umjesto da sad ulete u ispražnjeni prostor, i same se sve više odlučuju za “ljeto”. Četvrtkom, kažu mi poznanici s Nove TV neće više biti niti “Provjerenog”!?

PLUS
Sve je propalo, a sve postoji, kažu u “Spektru” HTV-a u prilogu o propasti Bjelolasice. Tamo živi 120 Srba i pitaju, je li to razlog što Vlada ne haje, ne obnavlja. Halo, vlada.

MINUS
Ma ne, opet Spektar, moraju negdje fulati. U prilogu treba li devalvirati kunu, govore ekonomisti Vedriš i Santini. Neka ne govore. Nama s kreditima u valuti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?