Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dječja predstava

Vodimo vas na predstavu Šuma Striborova

Šuma Striborova
Foto: Promo foto
17.03.2016.
u 14:29

Dječje kazalište Dubrava nastavlja kazališnu sezonu punom parom. Na redu je druga premijera u kazališnoj sezoni 2015./2016.

Repertoar će obogatiti djeci, ali i odraslima omiljena bajka Ivane Brlić Mažuranić Šuma Striborova. Svečana premijera predstave bit će 20. ožujka u 17 sati.

Redatelj predstave je Mario Kovač, a tekst je dramatizirala Martina Jurišić.

Šuma Striborova jedna je od osam bajki iz poznate zbirke Priče iz davnine, Ivane Brlić-Mažuranić, čiju stotu godišnjicu izdavanja obilježavamo ove godine.

Priča je to o začaranoj šumi u kojoj se susreću nestvarni i stvarni likovi, o opasnostima odrastanja Mladića, o svojevrsnom sukobu generacija i svjetonazora i konačno – o postojanoj snazi majčinske ljubavi.

Redatelj Mario Kovač, dugogodišnji izbornik i organizator Ogulinskog festivala bajke, inscenacijom ove predstave nastavlja svoje istraživanje i evaluaciju književnog rada Ivane Brlić Mažuranić, svjestan dobrog i pozitivnog utjecaja njezinih priča, nastojeći ostati što vjerniji originalnom Ivaninu rukopisu.

Likovni i glazbeni identitet predstave počiva na autentičnim etnografskim elementima, ali ‘presvučenim’ suvremenim ruhom, prilagođenim dobi mladih gledatelja.

Izvedbe u slobodnoj prodaji bit će 19. 3. i 2. 4. u 18 sati, a mogu se rezervirati na www.kazalistedubrava.hrViše informacija o predstavi možete dobiti na telefone Kazališta: 01/2050-038 ili 01/2050-037.

 

Na predstavu Šuma Striborova 19. ožujka u 18 sati idu: Jasna Andrišević Bittner i Andreja Kušanić

Vjerujemo da će vaši mališani uživati u predstavi!

Želite prijaviti greške?