Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mani Gotovac se najviše bojala silovanja

mani (1)
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
30.10.2013. u 12:22

Dokumentarac Aleksandra Črčeka “Konvoj Libertas” preživio je test vremena, a još se uvijek najbolje drže spontane izjave naše najpoznatije teatrologinje koju je obitelj proglasila ludom kad je rekla da ide u Dubrovnik

Na današnji dan 1991. godine u opkoljeni Dubrovnik stigao je brod “Slavija” sa sto četrdeset jednim putnikom, mandarinama, vodom i paketima za Dubrovčane. Brodice koje su ga pratile, i na kojima je vjerojatno bilo još hrane i vode, nisu bile puštene u grušku luku. Nije ih pustila vojska koja se već bila odmetnula u četnike. Na “Slaviji” se nalazio zapovjednik oružanih snaga Stipe Mesić koji je okupatorskog admirala Broveta pozvao na red riječima “ipak sam ja nekakav formalni vrhovni zapovjednik”. “Slaviju” su u Mljetskom kanalu pregledala tri Brovetova vojnika kojima je zbog toga, priča Zvonko Špišić, bilo vidno neugodno. Čim je “Slavija” otišla nastavilo se bombardiranje Dubrovnika.

Sinoćnjom emitiranjem nepune dvije godine starog dokumentarca “Konvoj Libertas” redatelja Aleksandra Črčeka HRT se pridružila obljetnici probijanja blokade. “Konvoj Libertas” je suvislo složen filmski dokument u kojem se kronološki poredanim današnjim izjavama i originalnim filmskim materijalom prati početak akcije od polaska iz Zagreba, do srdačnih dočeka u Rijeci i duž obale Prošle su točno dvadeset dvije godine od događaja o kojem priča tridesetak sudionika konvoja.

Test vremena preživio je cijeli film, a još se uvijek najbolje drže spontane izjave Mani Gotovac koju je obitelj proglasila ludom kad je rekla da ide u Dubrovnik. Naša najpoznatija teatrologinja izjavljuje da se najviše bojala silovanja, iako je bila duboko svjesna da nije baš najpoželjnija žrtva, pogotovo s gipsom na nozi, ali ipak… strah je strah.

>> Miroslav Tuđman uvjeren da mu je tata ostavio samo stančić

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?