Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ljudi

16.01.2009.
u 17:02

Prodali se za šaku riže
Plinska kriza mogla je biti riješena odavno, tvrdi u Jutarnjem listu Davor Štern, koji je s ex-premijerom Matešom davne 1996. posjetio Katar, gdje ih je katarski lider emir Altani primio u svojoj palači “kao iz 1001 noći i svojim rukama radio kugle od smjese riže i začina te to našim čelnicima stavljao na tanjur”. Nakon te skulptorske ekshibicije, emir je iskazao interes za kupnju otoka Lopuda, a uletio bi i u priču o gradnji LNG terminala na Krku, koji bi se opskrbljivao iz Katara. Tada se, prema Jutarnjem, u suradnju s Katarom umiješao čuvar državnog pečata Ivan Milas, zgrožen “prodajom Hrvatske balijama”, i veze s prebogatim emirom su prekinute. Milas je ispravno zaključio da Altani, ako nema novca za jedaći pribor, već rukama oblikuje nekakve grude od riže, sigurno nije prava osoba za kupnju hrvatskih otoka. Zna Milas kako se poslužuju ugledni gosti, imao je i on gostionicu.

Vlatka Pokos na rasprodaji
Vlatka Pokos ne silazi sa stranica tiska, ali kao po nekom nepisanom pravilu, ne zbog nekih bajnih uspjeha. Naprotiv. Prvo smo u Večernjem pisali da joj je riječko kazalište otkazalo angažman, pa je Slobodna javila da se Vlatka prijavila na audiciju HTV-a za voditeljicu, a sada nas je Jutarnji izvijestio da se i to izjalovilo. Pod naslovom “Vlatka Pokos prestara za audiciju” doznajemo da je bivša Dikanova muza “otpala u startu” jer se primaju samo kandidatkinje “od 18 do 30 godina”. Sada se u akciju traženja posla za nezaposlenu voditeljicu uključio i Novi list, kojem je Vlatka potvrdila da “ne ide ni na kakvu audiciju”, a potvrdila je i da je ostala bez uloge u riječkom kazalištu. Intendantici pak poručuje: “Ako je teatar toliko siromašan, ja ću raditi besplatno.” Što bi Vlatka radila u kazalištu? Vodila domjenak nakon premijere?

Hamburger slasniji od kavijara
Kako se jede na diplomatskim večerama, otkriva u Novom listu Dražen Vukov Colić. Opći je trend da se više ne služi obilje mesa, nego zdrava hrana. “Ništa ni s čim, a ipak u nečemu”, kako to lucidno sažima autor te dodaje da za uspjeh domjenka i nije važna ponuda jela i pića, nego ugled i značenje zemlje. Tako doznajemo da na američki domjenak, na kojem se služe hamburgeri, dođe dvadeset puta više uzvanika nego na domjenak Kazahstana, na kojem se služi najbolji kavijar na svijetu. A kod katarskog emira, gdje domaćin rukama servira rižu, ne želi otići ni Ivan Milas. Nula bodova za oriz.

Smanjuje li HRT ženski mozak?
Za Vlatku je možda i bolje da ne radi na HRT-u jer, ako je vjerovati naslovu na portalu Jutarnjeg lista (“HRT smanjuje ženski mozak”), riječ je u visokorizičnom radnom mjestu. Srećom, niti je Vlatka prošla audiciju HRT-a niti je HRT iz naslova Hrvatska radio televizija. HRT je tamo kratica za “hormonsku terapiju” za koju su znanstvenici dokazali da smanjuje mozak žena u menopauzi. Možda ipak, za svaki slučaj, da neko vrijeme prebacimo na Novu i RTL?

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?