Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ljudi

13.01.2009.
u 16:39

Izvještaj o čudnim načelnicima
U bliskom susjedstvu šamana Luke Hodaka, načelnika Saborskog, ima i drugih neobičnih načelnika. Tako je u Bariloviću načelnik Dražen Peraković, nakon što je cijelu subotu radio prekovremeno (sve do tri i pol ujutro!), udario autom u stup električne mreže. Stup je pao, ali je vjerojatno pao i mrak na Perakovićeve oči pa nije primijetio da je svojim pothvatom ostavio cijeli Barilović bez struje! Umoran, kako doznajemo od Novog lista, s mrakom na očima odvezao se kući. Drugo jutro posjetile su ga delegacije HEP-a i MUP-a. Prva da ga izvijesti kako su pet sati radili na popravku električne mreže, a druga da ga izvijesti da su pronašli krivca za nastalu štetu, tj. njega. Kako je riječ o načelniku, procijenili su da alkotest nije potreban, a testove na buniku još nisu dobili iz Zagreba.

Koga boli Koreja
Nekoliko dana prije početka Svjetskog prvenstva sve je više tekstova o rukometu, što i ne iznenađuje jer je interes za utakmice paklenih doista golem. Prva se igra protiv Južne Koreje, o čemu je Lino Červar govorio na press konferenciji u Splitu. To međutim uopće nije impresioniralo izvjestitelja Jutarnjeg lista koji je odlučio da neće prenijeti riječi izbornika. “Červar se potrudio da poimence navede sve najopasnije adute Koreje, kako bi udovoljio izvjestitelju Novog lista kojeg je to zanimalo. Kako procjenjujemo da prosječnim čitateljima ta imena neće značiti puno, o njima ćemo govoriti uoči utakmice koja se igra u petak.” Nije posve jasno zašto će čitatelji Jutarnjeg o adutima Koreje doznati tek za dva dana, to više što novinar ionako zna da im “to neće značiti puno”.

Kerum zvani Um
Splitski poduzetnik i kandidat za gradonačelnika Željko Kerum proglašen je na Novoj TV, usprkos svojoj Pešalov-frizuri, jednim od deset najbolje odjevenih Hrvata. Ovo neočekivano priznanje on nije htio komentirati “jer se mora baviti važnijim stvarima”, kako je objasnio za Slobodnu Dalmaciju. “Važnija stvar” je pokretanje vlastite emisije na također vlastitoj lokalnoj TV postaji. Kerumova emisija će se zvati Um (po zadnjim slovima prezimena), a on sam će biti njen autor, producent i voditelj. Malnarova “Noćna mora”, po svemu sudeći, dobiva konkurenciju.

Gotovčevi nemaju za režije
Nestašica plina već je prouzročila velike štete brojnim poduzećima kojima je prekinuta dostava iako su ga uredno platili. S druge strane, obitelj Gotovac, prema Indexu, duguje više od 100.000 kuna za plin, ali im nije isključen. “Hvala Bogu jer sam vrlo smrzljiva”, komentira Simona Gotovac i dodaje da kod nje “mora stalno biti 40 stupnjeva”. “Smrzljive” prodavačice u Pevecu, gdje je isključeno grijanje, navodno već potpisuju peticiju da se prikupi sto tisuća kuna kako bi se Gotovčevima platio dug za potrošeni plin.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?