Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igor Capan
Autor
Igor Capan

Ljepuškasto Kupujmo hrvatsko zapelo u snijegu

tramvaj iskliznuo (1)
Dalibor Urukalović/PIXSELL
16.01.2013. u 08:45

Dok su skoro svi busevi vozili normalno, tramvaji su stajali, pogotovo niskopodni.

I ako to nije prvi kolaps ove zime (sjetimo se 8. prosinca 2012.), gradonačelnik Milan Bandić je sad odlučio preuzeti Zimsku službu, a da ima i dozvolu, sjeo bi sam i u kamion s ralicom i s pajdašem Pavlom Kalinićem, šefom ureda za nešto hitno i nebitno, počistio sve ulice Zagreba. Izgleda da Bandića grize savjest.

Zbog nabavke niskopodnih tramvaja. Koliko god se trudio, on, njegovi suradnici i svi ‘dobrovoljci’ nisu mogli ZET dovesti u red. Dok su skoro svi busevi dan kasnije vozili normalno, tramvaji su stajali, pogotovo niskopodni. Oni su se pokazali kao najslabija karika. Kupujmo hrvatsko je zapelo u snijegu, a to su shvatili i Finci koji su odustali od kupovine proizvoda ljepuškastog dizajna. Prije 12 godina, za Bandićeva stolovanja raspisan je prvi natječaj, dok je za premijera Ive Sanadera (2005.) konzorcij CROTRAM isporučio prvi “niskopodac”.

Prije pet godina (Bandić gradonačelnik) potpisan je ugovor za 70 novih, pokazalo se za snijeg neefikasnih tramvaja. Da se ne zaboravi.

Komentara 22

SL
slatix
09:25 16.01.2013.

I susjedi Srbi su kupili niskopodne tramvaje Španjolske proizvodnje pa imaju istih problema kao i naši zato Jutarnji ne pljujte po nečem samo da bi pisali.

CV
crna vrana
10:16 16.01.2013.

Ovaj novinar je na tragu jednog nadobudnog slušatelja Radio Sljemena koji se javio u eter prilikom probne vožnje prvog niskopodnog tramvaja - domaćeg proizvoda tvrtki Končar-Gredelj. Taj je pametnjaković na upit novinarke sviđa li mu se novi tramvaj, lakonski odgovorio,, da mu se ne sviđa jedino ustaška šofer šajba. Što reči o takvim bolesnicima.

IV
ivanjurinovic
09:04 16.01.2013.

Da, dragi naši novinari, popljujmo sve što je Hrvatsko, uništimo industriju... Po vama Hrvati ionako ne znaju ništa dobro napraviti. Toliko ste sigurni da su za kolaps u tramvajskom prometu krivi novi tremvaji. A neočišćena pruga, pokvarene skretnice?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?